Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Bezoek onze panden binnenkort virtueel

21 januari 2016

De jonge start-up Around Media ontwikkelde recent een applicatie om met een 360° camera een virtuele rondleiding te maken. Het is een leuke manier om het interieur en de indeling van een woning digitaal in beeld te brengen. Dewaele en Around Media hebben in 2015 alles op alles gezet om het product te optimaliseren, daardoor is het nu mogelijk om dit op grote schaal toe te passen.

Around Media werd vorig jaar opgericht door de jonge ondernemers Thijs Morlion en Wannes Vanspranghe. Met hun passie voor fotografie zochten ze naar nieuwe ontwikkelingen. De komst van de Around Box laat bedrijven toe om het interieur van panden makkelijk digitaal beschikbaar te maken. In de box zit een 360° camera, een tablet en een statief. Thijs en Wannes vertellen er alles over, maar ook Charlotte Druant (kantoorverantwoordelijke van kantoor Ieper) deelt haar ervaringen.

Wat is 360°-fotografie?

Thijs: “360°-fotografie is een vorm van fotografie waarbij de volledige ruimte in 1 enkele foto wordt gefotografeerd. Wanneer je een 360°-foto neemt, bekom je eigenlijk een gewone foto maar met een soort van vervorming. Denk maar aan de wereldkaart in atlassen, waar ook wat vervorming inzit.”

Wannes: “Een 360°-foto maak je tegenwoordig met slechts één druk op de knop. In ons pakket zit een 360°-camera die 2 lenzen bevat. Deze lenzen zijn tegenover elkaar gemonteerd en nemen elk 180° van de ruimte. Deze twee foto’s worden aan elkaar geplakt om een 360° beeld te verkrijgen.”


Hoe hielp Dewaele jullie bij de optimalisatie van jullie product?

Thijs: “Dewaele is een voortrekker op het vlak van innovatie binnen de vastgoedmarkt. Het is niet evident om nieuwe zaken te introduceren op deze markt. Dankzij de kennis en de expertise van Dewaele zijn we erin geslaagd de juiste accenten te leggen in ons product en ons te focussen op wat belangrijk is voor de makelaar.”

Charlotte: "Onze fotografen kregen elk een pakket waarmee ze de applicatie konden testen. Wanneer ze moeilijkheden ondervonden, gaven wij dit door aan Around Media. Als je de eerste versie van de applicatie vergelijkt met de applicatie zoals ze op vandaag is, merken we toch een groot verschil. Het was ook tof dat we onze fotografen konden betrekken in dit project. Zij moeten er tenslotte mee aan de slag."

Wat is de meerwaarde van 360° fotografie voor de vastgoedsector?

Wannes: “In het algemeen kan er niets aan het oog van de camera ontsnappen. Dit maakt het voor bedrijven erg interessant. Zo kan er bijvoorbeeld eenvoudig een inventaris worden opgemaakt van fabrieken of kan het in de bouwsector gebruikt worden om te communiceren met een architect of elektricien.”

Thijs: “De grote meerwaarde voor een immokantoor zit hem vooral in de eerlijke en efficiënte communicatie over vastgoed. Een huis kopen is vooral een gevoelsmatige beslissing. Wanneer je op vastgoedbezoek gaat, voel je meestal meteen een klik van zodra je het pand binnenkomt. Of je hebt die natuurlijk niet, en dan volg je toch nog de rondleiding uit respect voor de makelaar. De beslissing heb je meestal mentaal al genomen. Om deze laatste situatie eigenlijk wat uit te sluiten is een virtuele tour een enorme meerwaarde. De geïnteresseerden kunnen zich al een beter beeld vormen over het pand. Voor de makelaar is het natuurlijk veel efficiënter omdat er enkel potentiële klanten langskomen die daadwerkelijk willen kopen en niet enkel nieuwsgierig zijn.”

Charlotte: "De meerwaarde voor de kandidaat-koper is dat hij de woning al op voorhand kan screenen om te weten of die enigszins aan zijn verwachtingen voldoet. Foto's geven al een goed beeld, maar zijn niet samenhangend. Men weet vaak niet welke ruimte zich waar bevindt. Voor de verkoper is het uiteraard ook een troef. Een kandidaat-koper kan meer overtuigd geraken om de woning daadwerkelijk te bezoeken, omdat we een nog realistischer beeld geven van de woning. Dit zorgt ervoor dat we nog meer met de juiste kandidaten tot bij de aangeboden woning komen!"

Er zijn nog wel start-ups die werken rond 360°-fotografie. Waarin onderscheiden jullie je?

Wannes: “Wij hebben ervoor gekozen om 360º naar de markt te brengen op een toegankelijke en vlotte manier. Wij zijn van mening dat iedereen van deze fantastische technologie gebruik moet kunnen maken. Het is ook onze plicht en één van onze pijlers binnen Around Media dat we erg klantgericht werken. Een voorbeeld hiervan is ons beheersysteem dat specifiek voor vastgoedmakelaars ontwikkeld is.”

Charlotte: "Around Media is de ideale partner voor onze virtuele rondleidingen, omdat zij een product gemaakt hebben dat het mogelijk maakt om op grote schaal te werken. We zullen de 360° fotografie op verschillende woningen toepassen, en bijvoorbeeld niet alleen op luxevastgoed.

Wat hopen jullie nog te verwezenlijken?

Thijs: “Binnen België willen we ons profileren als een innovator pur sang. Niet alleen willen we de specialist bij uitstek worden wat betreft 360º-fotografie, film en 3D-toepassingen, maar in het algemeen willen we tonen dat innovatie niet duur hoeft te zijn. Naast onze Around Box zijn we nog aan het experimenteren met andere technologieën en toepassingen. Hierbij hopen we natuurlijk dat we steeds op de goede samenwerking met Dewaele kunnen rekenen om deze technologieën aan de markt te kunnen toetsen.”

Bekijk hieronder een voorbeeld:

&nbsp

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.