Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

We verhuisden ons beest naar een nieuwe locatie dankzij Dewaele | vastgoed met advies

27 mei 2016

De uitbaters van eetcafé Den Olifant zochten een pand waar ze konden werken en wonen. Ze wilden een locatie met karakter, waar ze nog meer de huiselijke sfeer en gezelligheid konden scheppen. Het centrum van Ieper was een voorwaarde. Niet vanzelfsprekend, maar via Dewaele | vastgoed met advies vonden ze een voormalige burgemeesterswoning.

“Nadat ons dochtertje geboren werd, was werken en wonen op dezelfde plaats een must geworden. Dit was niet zonder spijt in ons hart, want Olifant 1 was ons tweede ‘kindje’. Daarom gingen we op zoek naar een andere locatie waarin we ons concept optimaal konden realiseren. We vertrokken van het idee dat we mensen bij ons thuis wilden ontvangen. Lekker eten, gezelligheid en een ongedwongen sfeer zijn cruciaal”, vertelt Ruben Boussemaere.

Hij kwam terecht bij Dewaele | vastgoed met advies. Deze vastgoedgroep heeft een lokaal verankerd netwerk. De medewerkers kennen het aanbod in hun regio heel goed en kunnen zo efficiënt inspelen op vragen van klanten. Dewaele | vastgoed met advies had een bijzonder pand in haar portefeuille. Het kwam er op aan de geknipte koper te vinden. Niet zo eenvoudig, maar het lukte. Het ging om een vroegere burgemeesterswoning met heel veel potentieel en dat wekte de interesse van Margo en Ruben. Zo verwijzen authentieke elementen naar de zin voor esthetiek en de grandeur van weleer. Pluspunten zijn voorts de mooie zongerichte tuin, een garage, een imposante inkom, zes slaapkamers, twee bureaus en twee salons.

“Aanvankelijk aarzelden we, want het pand was best wel groot. Bovendien was er heel veel werk aan de winkel om alle nutsvoorzieningen te vervangen, sommige muren opnieuw te bepleisteren, een nieuw terras aan te leggen, de keuken volledig te vernieuwen enzovoort. Gelukkig konden we hiervoor rekenen op onze ouders, familie en vrienden en hadden we goede partners om mee samen te werken.” Ook van Dewaele | vastgoed met advies kregen ze professionele begeleiding tijdens het beslissingsproces.

Cosy

“Vrienden van ons beest kunnen nu plaatsnemen in de vroegere wachtkamer en het bureau van de burgemeester. Ook in de lichtrijke ruimte die op de tuin uitgeeft staan tafeltjes. De bar is centraal gelegen. Van zodra het mooi weer is, kunnen bezoekers in de tuin genieten. In totaal zijn er zestig plaatsen, maar de sfeer is door de verschillende kamers intiem en cosy. We behielden oude elementen zoals de rozetten, het parket en het Belgisch marmer van de toch wel indrukwekkende inkom. Omdat we graag marmer zien, trokken we dat door op andere plaatsen, zo zijn in de keuken de werkbladen ook van marmer. De voorgevel was al gerenoveerd. Opvallend is dat vier huizen op rij door dezelfde architect zijn ontworpen en een eenheid vormen, maar toch elk uniek zijn."

Het gaat nu ook om hun woonhuis en dat valt uitstekend mee. “Als de zaak dicht is, maken we privé ook gebruik van de kamers waar nu het restaurant is. Voor ons was het toch wel een belangrijke stap en dan biedt een vastgoedmakelaar met ervaring een meerwaarde. We konden altijd bij Dewaele| vastgoed met advies terecht voor een extra bezoek aan het pand en met onze vragen. Ze hebben heel wat expertise en dat is een meerwaarde. En ook de onderhandelingen met de verkoper verliepen vlot. Er speelde bij hem een gevoelsfactor, want het ging om erfgoed.”

Artikel: Karaat

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.