Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Goed gevoel bij Pre-sale

02 maart 2016

De toenemende zorg voor de ouders van Luc deed Griet en Luc een belangrijke knoop doorhakken: het ouderlijke huis zou tot kangoeroewoning worden verbouwd. De nodige fondsen haalden ze uit de verkoop van hun eigen woonst. Die bijzonder vlot verliep, dankzij het concept Pre-sale van Dewaele | vastgoed & advies.

20 bezoekers

De beslissing viel iets vroeger dan verwacht. “Maar”, vertelt Griet, “onze kinderen waren al een poos het huis uit, dus vroeg of laat hadden we onze woning toch verkocht.” Via een vriendin, die de loftrompet zwaaide over de service van Dewaele | vastgoed & advies, belandde het paar bij het vastgoedkantoor. “Toen het concept Pre-sale uit de doeken werd gedaan, waren we meteen gewonnen voor het idee van één verkoopmoment, dat alle bezoeken op die dag bundelde. Alleen bij het vaststellen van de instelprijs was het even slikken. We hadden een hogere som verwacht, maar gelukkig zagen we snel in dat er in de buurt veel te koop stond. Dewaele | vastgoed & advies gaat bij z’n prijszetting sowieso niet over één nacht ijs, ze kennen de markt en de regio tot in de puntjes. Dankzij een fantastische fotoreportage en uitstekende marketing mochten we op de Pre-sale liefst 20 bezoekers verwelkomen, met twee biedingen tot gevolg. Het was een spannend moment toen de gesloten omslagen werden geopend! Heel eerlijk: ik had misschien een hogere som verwacht, maar uiteindelijk lagen de twee biedingen erg dicht bij elkaar en wij wilden niet met ons huis blijven zitten. De kopers wisten bovendien de bijzondere architecturale stijl van ons huis erg te waarderen, dat deed deugd. Met een goed gevoel hebben we finaal hun bod aanvaard. Het moet gezegd: in ons dossier heeft Dewaele | vastgoed & advies een vlekkeloos parcours gelopen!”

Kunstzinnige woning

Ook voor de kopers begon een nieuw avontuur. Auke en Elke waren rustig het internet aan het screenen, toen hun oog op dit “eigenzinnige, misschien zelfs kunstzinnige huis viel”, aldus Auke. Niet vertrouwd met het concept Pre-sale, nam het paar contact op met Dewaele | vastgoed & advies. Vervolgens maakten ze hun huiswerk. “We mochten rekenen op een som uit een erfenis, en bij de bank hadden we ons uitvoerig laten inlichten over onze financiële draagkracht. Op de Pre-sale, na de individuele rondleiding, deden we een bod. Je kunt je op een Pre-sale onmogelijk laten meeslepen door emoties, vermits elke koper slechts één bod uitbrengt. Dat geeft rust en veiligheid, op een toch wel stresserend moment. En al zeker wanneer je bod nog aanvaard wordt ook!”

Tekst: Katrien Bonne - Foto's: Marc Wallican

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.