Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Het voorstel om de site op te splitsen en apart te verkopen was uitstekend

08 juli 2015

In Ronse raakte een ruime en centraal gelegen herenwoning, met handelspand, maar niet verkocht. Dewaele | vastgoed & advies stelde voor om het pand op te splitsen en het woongedeelte apart te verkopen. Toen ging het snel.

U woonde en werkte in het pand. Waarom wilt u er weg?

Verkoper Jean-Luc Parent: “We verhuisden destijds van het platteland naar de stad, maar kregen te veel heimwee naar het buitenleven. Ook al hoort er bij de woning een mooie tuin, toch wilden we weer weg uit de stad. Daarom beslisten we om alles te verkopen en dat mocht best snel gaan. Het lukte aanvankelijk niet zo goed, dus we stemden graag in met het voorstel om de site op te splitsen en apart te verkopen. Let wel, de woning beviel ons echt. Het gaat om een statig herenhuis dat aan een voormalige burgemeester van Ronse toebehoorde. De woning is zowat honderd jaar oud en heeft veel charme. We zorgden met een nieuwbouw voor uitbreiding. En in de handelsruimte runden we een zaak voor kinderkleding. Omdat de woning pal in het centrum ligt, was ze ook heel goed gelegen. Maar na veel wikken en wegen, zetten we de zaak nu stop. We zien wel wat er daarna komt.”

Wat zijn de troeven van het pand?

Stéphanie Frère, van Dewaele immokantoor Oudenaarde: “Het is een oude herenwoning die wat in verval was geraakt. De vorige eigenaar heeft de hele woning opgeknapt, volledig gestript en in 2005 ook uitgebreid met een stuk nieuwbouw. De woning is dus volledig instapklaar. Je zou de zolder nog kunnen inrichten, maar in een pand met ruim 600 vierkante meter bewoonbare oppervlakte, is dat niet meteen nodig. De tuin is heel rustig en volledig ommuurd, vrij van wind en met veel zon. Alles is heel leuk aangepakt.”

Waarom was het dan moeilijk te verkopen?

“De combinatie van een handelsruimte met een riante woning speelde blijkbaar een rol. Er was wel interesse, maar als je een dergelijk pand koopt, moet je alle ruimtes kunnen benutten. Het geheel vergt behoorlijk wat onderhoud, dus ook met die factor moet je rekening houden. Dat schrikte potentiële kopers af. We beslisten daarom het pand op te splitsen: de winkel boden we als commerciële ruimte aan en het appartement als woonzone. Twee Ronsenaars hapten onmiddellijk toe. Voor de handelsruimte hadden we voor de splitsing al een kandidaat die actief is in de bank- en verzekeringswereld. Maar die wilde het appartement er niet bij nemen omdat het heel ruim is. Van zodra er sprake was van een opdeling was hij onmiddellijk kandidaat. En dan volgde er ook snel een architect die het appartement wou kopen. Hij apprecieerde vooral de combinatie van het oude herenhuis met de nieuwbouw. Bijkomend voordeel was dat er al twee aparte ingangen waren. De vorige eigenaars hadden met een mogelijke opsplitsing rekening gehouden, ook alle mogelijke nutsaansluitingen waren er. Prima dus!”

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Thomas De Boever

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.