Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Kasteeldomein Ter Heyde: eigentijds wonen, eeuwenoude ziel

30 mei 2017

Dat we in Vlaanderen trots mogen zijn op een aantal architecturale en historisch interessante pareltjes, dat weten we al. Maar kasteeldomein Ter Heyde, dat is een uitzonderlijke schilderachtige en fraaie schat. Diep verborgen in het charmante Vladslo, vinden we immers dit schitterend stukje oervlaamse geschiedenis terug. Laat je betoveren…

Pracht door de eeuwen heen

Wanneer we onze blik richten op de zuidelijke toren, mogen we meteen het oudste overgebleven restant van Ter Heyde bewonderen – deze zou immers dateren uit de 12e eeuw.

In de eeuwen die daarop volgen, zouden opeenvolgende adellijke geslachten delen aangebouwd hebben om er telkens een eigen stempel op te drukken. En het is net dit wat Ter Heyde zo bijzonder maakt, naast de imposante historische waarde. Zo zou de achterbouw er in de 16e eeuw zijn bijgekomen, is de voorzijde een schoolboekvoorbeeld van 19e-eeuwse architectuur en kende de ingang verschillende locaties. Deze verschillende stijlen werken in eensgezinde harmonie samen, wat het totaalplaatje des te bevalliger maakt.

Verborgen schoonheid in ere hersteld

In 2001 kende Ter Heyde een dipje: na vijftig jaar wanbeleid bevond het kasteel zich in een droeve staat van verloedering. Architect Hendrik Vermoorter en zijn vrouw Ingrid hebben daar verandering in gebracht: zij zagen de verborgen schoonheid van het gebouw en transformeerden het geheel terug tot de onvervalste parel die het verdient te zijn.

Zo werden de 1ste en 2e verdieping omgetoverd tot stijlvolle en moderne leefruimtes die voorzien werden van alle hedendaagse comfort. Het gelijkvloers werd ongemoeid gelaten – naast de plaatsing van de benodigde nutsvoorzieningen en de totaalrenovatie van de kapel.

Een adembenemend en inspirerend decor

Je hebt het vast al in de gaten: kasteeldomein Ter Heyde heeft ontelbaar veel troeven om jouw hart te stelen. En een van de grootste troeven? Absoluut het kasteeldomein van maar liefst 24 hectare. Wanneer de toegangspoort openzwaait en je de majestueuze dreef komt binnengewandeld… Dan kom je in een andere tijd en sfeer terecht – een gevoel dat bijna als magisch te omschrijven valt.

Het unieke en charmante domein van 800 jaar oud heeft je zoveel verhalen te vertellen en zoveel geheimen te onthullen... En het enige wat jij hoeft te doen?

Luisteren…

Kijken…

Ontdekken…

en genieten.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.