Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Een passie voor kleur en interieur

22 maart 2017

Eerst en vooral is het belangrijk om weten dat kleur een ontzettend grote invloed heeft op onze stemming – waardoor dit onlosmakelijk een grote rol speelt in ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om de juiste kleurkeuze te maken wanneer je bezig bent met de inrichting van je (nieuwe) woning. Maar hoe doe je dit?

Kleuradvies op maat

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om de juiste kleuren te kiezen om een ruimte gezellig te maken. Je kunt je niet altijd inbeelden welk effect dit zal hebben op de ruimte en op de lichtinval. Om zeker te zijn dat je de juiste kleuren en materialen gebruikt om het gewenste effect te creëren, kun je de hulp van een kleuradviseur inschakelen. Maar hoe gaat een kleuradviseur te werk om jouw wensen om te zetten in de praktijk?

Steven aan het woord

Wij spraken met Steven Bulteel, expert wanneer het gaat over kleuradvies, zowel voor binnen als buiten. Steven geeft ons een woordje uitleg over wat je precies mag verwachten bij een kleuradvies.

Kennismaking met de eigenaars

Kleuradvies aan huis geven, dat begint eigenlijk al vanop de oprit: deze geeft immers meteen een eerste indruk mee betreffende de algemene stijl van de woning. Meestal bekijk ik bij het aankomen ook meteen de tuin (als deze aanwezig is), want deze vertelt naar mijn ervaring altijd een beetje meer over de bewoners zelf.

Wanneer ik de bewoners in kwestie heb ontmoet, probeer ik ze eerst en vooral op hun gemak te stellen: vertrouwen is heel belangrijk wanneer het gaat over kleuradvies – iets wat toch behoorlijk subjectief is. Na een nadere kennismaking, maken we samen een wandeling door het volledige huis. Daar begint het échte werk: ik vorm me gaandeweg een beeld van de volledige woning.

Ik vestig extra aandacht op algemene stijl, ligging en lichtinval, maar ik kijk ook naar alle aanwezige materialen in huis. Als laatste let ik op de kleinere decoratie-elementen, de kledij en de algemene levensstijl van de bewoners. Bovendien ga ik op zoek naar de lijn dwars door het huis: daar leg ik graag extra accenten op met allerlei decoratieve technieken, zoals een accentmuur die behangen is, bijvoorbeeld.

Aanpak

Na onze leerrijke tocht door de woning, ga ik graag diepgaander in gesprek met de bewoners. Enkel op deze manier kunnen we komen tot hét perfecte kleurenpallet voor de woning in kwestie. We pingpongen over verschillende tinten, behang, systeemgordijnen, enzovoort.

Wanneer we tot een consensus zijn gekomen waar iedereen gelukkig mee is, vertrek ik naar huis om een uitgebreid verslag op te stellen. Daar geef ik een uitvoerige analyse mee over de gekozen kleuren, producten en materialen. Op deze manier zorg ik er altijd voor dat mijn klant alle info in handen heeft om er een waar succes van te maken.

Het doel van een kleuradvies?

Zorgen voor een harmonieuze woning die rust uitstraalt. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen de woning krijgt die hij of zij verdient: een huis waar je je helemaal in op je gemak voelt, en waar je graag in thuiskomt.

Aan de slag

Wanneer je langs gaat bij een expert voor kleuradvies, zal je meestal een kleurdossier ontvangen dat volledig op maat gemaakt is. Zo zal er rekening gehouden worden met huidige stijl, het doel van de ruimte en de gewenste sfeer. In dit dossier staan niet enkel de kleuren, maar ook de nodige materialen om de aanpassingen uit te voeren. Hoe dan ook, zal een kleuradviseur altijd zorgen voor harmonie in huis – zoals het hoort!

Op zoek naar meer informatie over kleuradvies? Bezoek dan zeker de website van Boca Paint!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.