Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Landelijk maar toch modern: zo combineer je twee trendy woonstijlen

22 november 2022
2minuten

Landelijk wonen met een moderne toets? De twee stijlen sluiten elkaar zeker niet uit. Integendeel: je kan ze vrij eenvoudig combineren met een uiterst charmant resultaat. Maar hoe maak je een interieur landelijk en houd je het tegelijk modern?

Blog

Wat is dat: modern landelijk?

Je ziet ze steeds vaker: woningen met een strak interieur die toch landelijkheid uitstralen. ’Modern landelijk’ heet dat. Hou jij van een hedendaags design, maar snak je tegelijk naar de rust van de natuur? Dan is de fijne balans van een landelijk moderne woning je op het lijf geschreven. Maar hoe bekom je nu juist zo’n modern landelijk huis?

Denk minimalistisch en strak

Minimalisme is de sleutel voor elke moderne woning. Opzichtige tierlantijntjes en allerlei snuisterijen in huis? Weg ermee! Less is more, te veel opvallende woonaccessoires zijn uit den boze. Tip: kies één blikvanger, zoals een kleurrijk schilderij of een opmerkelijke lamp, en ga verder voor neutrale decoratie. Ook kan je meer strakke lijnen in je interieur brengen door te kiezen voor inbouwkasten. Je ruimte oogt er meteen groter door. Wil je je woning een industriële toets geven? Dan zijn stalen ramen een leuk idee.

Kies voor natuurlijke materialen

Voor een landelijk karakter zijn natuurlijke materialen een must. Een houten tafel in de keuken, plafondbalken in de eetkamer en een paar linnen kussens in de zetel en je interieur lijkt instant stukken warmer. Speel gerust met verschillende stoffen en materialen om het geheel tot leven te brengen. Vermijd wel meubels of decoratie met plastic componenten. Met glas mag je dan weer kwistig zijn. Lichtinval bevordert namelijk zowel het gezellige als moderne aspect van je woning.

Rustig kleurenpalet

Een moderne stijl verkiest soms felle tinten, maar dat botst hevig met een landelijk beeld. Ga daarom voor een sober palet met zachte kleuren zoals beige en lichtgrijs, gecombineerd met warmere accentkleuren. Een licht interieur geeft een tijdloze en eenvoudige look, en dat past dan weer in dat modern landelijke plaatje. Gebruik ook voldoende wit: een neutrale tint die zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Parket geeft de doorslag

De landelijke gezelligheid helemaal binnenbrengen? Dat doe je met parket. Om het modern en strak te houden ga je best voor lichte planken zonder te veel verkleuringen. Toch liever tegels? Kies dan voor natuursteen of mortex met een lichte tint, die brengen een gevoel van ruimte mee.

Hou je verlichting simpel

Voor je verlichting zijn er heel wat opties. Indirecte verlichting of lampen met een gele tint zijn meestal een goede keuze om een landelijke sfeer in huis te versterken. Laat pompeuze lusters links liggen en kies voor simpele, strakke vormen, zoals een staanlamp of ingebouwde spots. Ook een afgelijnde hanglamp is een prima idee.

Helemaal klaar voor een moderne, landelijke woning? Tussen ons aanbod te koop vind je vast wat je zoekt.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.