Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Verkoop historisch pand

17 december 2014

Charlotte Callewaert had veel waardering voor Villa Clémence uit Tielt. Toen de woning te koop stond, hakte het koppel de knoop door. Met hart en ziel werd aan de renovatie gewerkt. De verkoop was in handen van Dewaele | vastgoed & advies en verliep prima.

“Villa Clémence oefende een grote aantrekkingskracht op ons uit. De krakende parketvloer, de hoge plafonds,... We vonden de oude, karaktervolle woning fantastisch. Afgelopen zomer zijn we verhuisd. Aangezien mijn echtgenoot geboren en getogen was in het huis waar we tot dan 25 jaar woonden, vreesden we dat het een grote aanpassing zou zijn. Maar al na de eerste dag voelde het erg goed”, zegt Charlotte Callewaert.

Respect voor het verleden

Er was heel wat renovatie nodig in de woning in Tielt: zo werden onder andere de elektriciteitsleidingen en het dak vernieuwd. “We pakten het grondig aan en dat was best wel leuk. Maar ons streefdoel was om er een eigentijdse woning van te maken, met respect voor waardevolle oude elementen zoals de lambriseringen en de mooie parketvloeren. We opteerden in het interieur voor de kleuren zwart en wit, en toch is het niet koel. We zijn heel tevreden over het resultaat”, vertelt mevrouw Charlotte Callewaert. Het gaat om een burgerhuis dat in 1904 werd gebouwd volgens de plannen van architect Jules Vercauteren uit Izegem. De bouwheer noemde de woning naar zijn vrouw, Clémence. Omwille van de historische en architecturale waarde werd het pand beschermd.

Woning met speciale aanpak

“De samenwerking met vastgoedmakelaar Dewaele | vastgoed & advies verliep prima. Toen we hun advertentie zagen, waren we opgetogen. We informeerden ons verder via het internet en legden contact met Sarah De Geest die in Tielt het nieuwe kantoor van Dewaele | vastgoed & advies runt. Zij volgde het dossier verder op en zo werd alles in gang gezet”, aldus Charlotte Callewaert. De vorige eigenaars kozen bewust voor een samenwerking met Dewaele | vastgoed & advies. Sarah De Geest: “Ze beseften dat hun woning uniek was en dus een andere aanpak nodig had dan een traditionele woning. Daarom wilden ze een vastgoedmakelaar in Tielt die voldoende draagkracht had, zowel inzake publiciteit als in het benaderen van voldoende kandidaat-kopers.” Ze deed er alles aan om een koper te vinden die ook voldoende waardering had voor de authentieke elementen in de woning. “Er was wel behoorlijk wat werk aan om het huis volledig tot zijn recht te laten komen, een reactie die we van verschillende kandidaat- kopers kregen. Maar de nieuwe eigenaars waren bij wijze van spreken direct verliefd op de woning en zagen de mogelijkheden”, aldus Sarah De Geest.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.