Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Wat is het verschil tussen goedkope en dure verf?

10 mei 2017

Wanneer we beslist hebben om onze woning op te frissen met een nieuw likje verf, dan vindt – vroeg of laat - altijd volgende situatie plaats: dat moment waar we een beetje verdwaasd naar alle verschillende types verf in de winkel staan te gapen. Verbouwereerd merken we dan steevast ook de grote prijsverschillen tussen de verschillende merken op. Maar wat is nu exact het verschil tussen goedkope en dure verf? En is dit verschil het prijsverschil waard? Wij vinden alvast van wel… We lichten toe aan de hand van wat concrete argumenten!

#1 Een goeie vloei

Eerst en vooral zorgen de duurdere verfvarianten altijd voor meer comfort tijdens het werk. Zo zal deze verf gemakkelijker schilderen én zal je een betere dekking en hechting krijgen. Hierdoor vermindert de noodzaak om meerdere lagen aan te brengen, waardoor je ook minder verf in huis moet halen. In de volksmond wordt dit ook weleens ‘een goeie vloei’ genoemd.

#2 Minder kans op strepen

Duurdere verf heeft over het algemeen een dikkere structuur. Dit zorgt ervoor dat je minder risico loopt op strepen op je muur. En ook dit zorgt ervoor dat je minder lagen moet aanbrengen – en dus minder verf moet aankopen!

#3 Gemaakt om de tand des tijds te doorstaan

Aan goedkopere verfsoorten wordt regelmatig water en/of kalk toegevoegd, waardoor deze inboeten op gebied van duurzaamheid. Deze verf zal sneller verpoederen, en hierdoor minder lang meegaan. Duurdere verfsoorten, daarentegen, die zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan.

Onze keuze

Hoe dan ook, raden wij altijd aan om te investeren in je verfkeuze. Dit komt op het moment zelf misschien duurder uit, maar zal op termijn een slimmere investering zijn: met kwalitatieve verf kan je immers jarenlang verder – terwijl je met goedkopere verf je klusje waarschijnlijk meermaals opnieuw zal moeten doen.

Heb jij hier nog vragen over? Aarzel dan niet om een verfspecialist te contacteren. Hij of zij helpt je graag verder in de zoektocht naar kwalitatieve verf, volledig in functie van jouw budget en wensen qua duurzaamheid. Boca Paint helpt je hier graag mee verder!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.