Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Hoe bereid jij je voor op de feestdagen?

24 november 2016

Hoewel de meesten onder ons ernaar uitkijken, durven de feestdagen toch weleens een bron van stress te zijn. Daarom geven wij je enkele tips mee op gebied van decoratie, entertainment, organisatieskills, schoonmaken en cadeau’s kiezen. Zo ga jij stressvrije feestdagen tegemoet. Succes!

1. Nodig de mensen die je erbij wil op tijd uit

Begin in november al rond te vragen wie zin heeft om kerst en/of nieuwjaar bij jou te vieren. Je kan dit doen via mail, maar ook Facebook is een handig alternatief! Maak gewoon een event aan, nodig degenen uit die je erbij wil en voila: een handig online platform om je gasten op bij te houden en eventuele mededelingen op te zetten. Bovendien handig om er nadien de foto’s van het feest op te zetten!

2. Begin op tijd aan je geschenkenlijst

Bedenk op tijd voor wie je een cadeau moet kopen, wat diegenen graag zouden krijgen (hebben ze een lijstje?) en wat je budget per feest/per persoon is. Zo vermijd je last-minute shopstress!

3. Neem je kleerkast onder handen

Rek een paar uur uit om je kleerkast opnieuw te organiseren: verhuis die zomerse shirts, shorten en kleedjes naar achter en haal die warme truien boven. Zo moet je niet last-minute zitten graven naar warme kleren!

4. Haal genoeg kaarsen in huis

Superbelangrijk? Niet echt. Maar brandende kaarsen in een huis, wanneer het vriest buiten… Dat is gewoon gezellig. Kies kaarsjes in verschillende maten en soorten: dat zorgt voor die huiselijke sfeer van prettige chaos.

5. Haal buiten naar binnen

Versier je interieur met natuurlijke elementen om die winterse sfeer naar binnen te halen. Denk aan denneappels, bessen, blaadjes, twijgjes, gedroogde bloemen, … Gezellig!

6. Stoom je keuken klaar

Normaalgezien spendeer je tijdens de feestdagen een aanzienlijke brok tijd in de keuken. Daarom is het belangrijk dat je daar helemaal op voorbereid bent! Organiseer al je keukengerei daarom netjes in de daartoe bestemde kasten: zo weet jij precies waar die ene schotel ligt wanneer je hem nodig hebt. Handig!

7. Plan je menu(s): zowel qua eten als qua drinken

Bedenk op tijd wat je wil maken en of het binnen budget past. Denk na of je het volledige menu op jou wil nemen, of of je iedereen één gerecht laat maken en zo een soort buffet bekomt. Vergeet zeker niet na te gaan of er vegetariërs bij zijn of mensen met bepaalde allergieën waarmee je rekening moet houden.

8. Maak je koelkast (zo) leeg (mogelijk)

Maak je koelkast zo leeg mogelijk, voordat je al je inkopen doet. Haal eventuele restjes eruit en eet alles de week op voorhand op, zodat je zoveel mogelijk ruimte hebt. Lukt dit niet? Dan kan je nog altijd gebruik maken van het koude weer – en je drank buiten op het terras/in de tuin zetten.

9. Voorzie wat leuke spelletjes

Dat is altijd handig om het ijs te breken tussen de verschillende gasten. En het is gewoon een leuke manier om de toon van een leuke, vrolijke en aangename avond te zetten!

Zo! Nu worden jouw etentjes gegarandeerd een succes. Enneuh… Vergeet niet om ervan te genieten, hé!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.