Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Hoe overleef jij die donkere winterdagen?

13 oktober 2021

Het is zover, we kunnen het niet meer ontkennen: de winter komt er met rasse schreden aan. Als we zelf zouden mogen kiezen, zouden we liever de hele tijd binnen blijven om die kou uit de weg te gaan. Maar, helaas. Er moet nog gewerkt worden en... nu ja; een winterslaap houden, dat is voor ons nu eenmaal geen optie. Wij geven je een aantal tips mee om die koude dagen te overleven!

1. Probeer actief te blijven

Het is waar, het is de natuurlijke reflex: het is koud buiten, dus we krullen ons comfortabel op in onze zetel met een dekentje, een dampende tas thee en een film of serie. Logisch, maar dit wil ook zeggen dat we minder bewegen – zeker als je ook nog eens gewend bent om buiten te sporten. Probeer die drang om de zetel in te kruipen toch voor te zijn – en blijf actief. Goed aangekleed een wandeling maken in de kou, dat kan ook deugd doen!

2. Blijf de somberheid voor

Winter is niet meteen het seizoen waar iedereen het vrolijkst van wordt. Maar probeer je toch te focussen op al dat moois dat de winter te bieden heeft: de feestdagen, gezellige avonden thuis met vrienden en familie, lekker warme truien, pakjes, … Probeer bovendien zo veel mogelijk natuurlijk licht op te doen: doe de gordijnen open wanneer het buiten nog licht is en ga eens een wandeling maken wanneer de zon nog schijnt – goed ingepakt natuurlijk!

3. Zorg voor veilig vervoer

Dat pak sneeuw voor de deur is zeker mooi om naar te kijken, maar wanneer je erdoor moet rijden, wordt het een heel ander verhaal. Zorg er dus voor dat je auto goed voorbereid is op de winter. Enkele tips: rem af vooraleer je een bocht neemt en hou voldoende afstand tussen jou en de auto voor je. Probeer, indien mogelijk, oostwaarts gericht te parkeren: zo heb je minder kans op aanvriezen van je ruit. Of gewoon parkeren in de garage, natuurlijk!

4. Ga slim om met de verwarming

Het is heel verleidelijk om die verwarming volledig open te zetten wanneer je thuiskomt, maar dit is een kostelijk grapje – en bovendien niet echt noodzakelijk. Een tip: haal de temperatuur in huis gradueel naar beneden om te wennen aan koudere temperaturen.

5. Ga droge ogen, droge huid en statische schokken uit de weg

Naast koude temperaturen en grijs weer, krijgen we in de winter ook te maken met droge lucht – waar onze huid en ogen dan weer de dupe van zijn. Zorg er dus extra goed voor: bedek je ogen en gezicht zoveel mogelijk, gebruik een goede gezichtscème en haal eventueel een bevochtiger in huis. Deze maatregelen helpen overigens ook tegen die vervelende statische schokken!

6. Probeer gezond te blijven

Wat niet anders is dan normaal, natuurlijk. Maar de winter is toch een periode om extra goed voor jezelf te zorgen: zorg dat je genoeg slaap krijgt, eet gezond, was je handen regelmatig en blijf actief. Word je toch ziek? Vecht er dan niet tegen, maar ziek voldoende uit.

7. Verwarm in eerste plaats jezelf

Want dat werkt efficiënter dan de volledige woning verwarmen. Enneuh… Het is verbazingwekkend wat een paar dikke sokken en een warme trui kunnen doen!

Zo: wanneer je deze zeven gouden tips opvolgt, overleef jij als geen ander de koude winterdagen. Succes!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.