Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Vliegensvlug je huis verkopen? Dat doe je met deze 8 insider-tips!

04 augustus 2020

Wanneer je je huis wil verkopen, dan komt hier nogal eens wat stress bij kijken. Want vaker wel dan niet, zit hier immers wel wat haast achter… en heb je deze hele situatie het liefst zo snel mogelijk achter de rug. Toch? Absoluut. Maar, euh… hoe zorg je er nu voor dat je huis zo snel mogelijk verkocht geraakt? Wel, wij spraken met enkele doorwinterde Dewaele makelaars. Zij geven jou met veel plezier de sappige inside scoop betreffende tips en tricks om je huis aantrekkelijker te maken. Let wel: normaliter krijgen enkel potentiële verkopers deze informatie toegefluisterd. Dus… aan niemand doorvertellen, oké? Oké!

#1 Geloof in scentsation: de psychologie achter geuren

Het is wetenschappelijk bewezen dat geuren invloed hebben op hoe we ons voelen. Niet zo verbazingwekkend, dus, dat je hier rekening mee moet houden wanneer je je huis zo aantrekkelijk mogelijk wil maken. Onthoud: geurbeleving is persoonlijk, dus probeer sterke geuren zoals vanille en lavendel te vermijden. Kies eerder voor de geur van verse koffie, cake die net uit de oven komt en/of de geur van witte lotus: deze wordt immers door bijzonder veel mensen gebruikt als wasmiddel, wat zal zorgen voor een inherent gevoel van huiselijkheid.

#2 Geef de woning een ziel

Iedereen houdt van verhalen. De nood om van alles een mooi en samenhangend verhaal te maken, is iets dat inherent in die menselijke geest ingebakken zit. Daarom is het belangrijk om ook dat huisje een interessant en menselijk verhaal te geven. Zorg ervoor dat de potentiële kopers de ‘ziel’ van de woning écht leren kennen, zodat ze ook verliefd worden op de geschiedenis en karakter… en niet enkel op die knappe inloopdouche, bijvoorbeeld (dat kunnen ze immers ook in veel andere huizen vinden).

Jouw woning verkopen? Vraag nu jouw gratis schatting aan!

Door het invullen van de optionele en/of verplichte velden geef je toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken zoals omschreven in onze privacy policy. Raadpleeg hier onze privacy policy voor meer informatie.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

#3 Maak gebruik van muziekpsychologie om bezoekers op hun gemak te stellen

Ons brein bloeit op van muziek – en ook hier hou je best rekening mee wanneer je potentiële kopers ontvangt. Hoewel er niet één bepaalde muziekstijl bestaat waardoor mensen zullen willen kopen, is het toch aangeraden om een rustig muziekje op de achtergrond op te zetten. Dit kalmeert niet enkel het brein, maar is bovendien ook handig om plotse stiltes niet onaangenaam te maken. Kies best voor een instrumentaal, niet te bekend, melodietje op de achtergrond: dit eist niet téveel aandacht op, maar zal toch een ontspannend effect hebben op alle aanwezigen in de ruimte.

#4 Huiselijkheid en een fris hoofd: decoreer de woonst met bloemen en planten

Zoals je ondertussen vast al wel weet, is het aangeraden om voldoende groen in huis te hebben: planten in huis zorgen immers voor een gezuiverde en gezonde lucht, wat een fris hoofd als gevolg zal hebben. En geef toe… wanneer je potentiële kopers over de vloer krijgt, dan heb je het liefst dat beide partijen een fris en monter hoofd hebben, nietwaar? Daarnaast ziet een woning met bloemen en planten er ook nog eens gezellig en huiselijk uit (deze tips vind je immers ook terug tussen de hipste designtrends van 2018)! Win-win, dus!

#5 Charm pricing, oftewel: psychologische prijsvoering

Door na te denken over psychologische prijsvoering – en hier actief aan deel te nemen, geef je de koper het gevoel dat hij/zij een exceptioneel mooie deal heeft gedaan. Met andere woorden: kies getallen die inspelen op gevoel. Denk maar aan die producten in de winkel die 0,99 euro kosten! Het cijfer 9 staat erom bekend consumenten beter te overtuigen iets aan te kopen. Kies daarom (bijvoorbeeld) voor een verkoopprijs van 249 000 in plaats van 250 000!

#6 Logisch, maar vaak vergeten: opruimen

Het klinkt misschien logisch, maar uit ervaring blijkt dat verkopers het vaak toch over het hoofd zien… zorg er altijd voor dat de woning er netjes bijligt: wanneer het huis (ook al is het gezellig) rommelig is, dan is het nog te hard verbonden aan de huidige eigenaars en zullen de bezoekers het moeilijker vinden om zichzelf erin te zien wonen. Zorg dus dat de woning er goed en uitnodigend uitziet, zonder te veel persoonlijke zaken in de kijker te zetten. Hoe je dat dan doet? Plaats wat bloemetjes, open de gordijnen en/of trek de rolgordijnen op, rij het gras af, klop de kussens in de zetel op, maak de bedden op met neutraal beddengoed, … Maak het gezellig, zonder bezoekers het gevoel te geven dat ze in iemand anders hun huis staan; zoals een hotel dat doet, bijvoorbeeld!

#7 Staat je huis al langer te koop? Richt het huis dan opnieuw in

Wanneer een huis al een hele tijd te koop staat, dan kan dit liggen aan de inrichting. Jammer genoeg kunnen niet veel potentiële kopers voorbij een huidig interieur zien en kan dit dus zeker een spelbreker vormen. Wanneer je vindt dat de verkoop te lang op zich laat wachten, kan je er dus altijd voor opteren om het opnieuw in te richten. Indien je het gevoel hebt dat dit echt iets is wat je moet doen, begin je best met twee dingen: schilder alle muren wit en kies voor het immens populaire Scandinavische design. Zoals een van onze makelaars het zelf nog zei: dat lijkt zichzelf wel te verkopen!

#8 Denk na over de juiste timing om je woning op de markt te plaatsen

En hiervoor luister je het beste naar wat je makelaar je zegt: hij/zij weet immers alles wat jij wil weten over timing en vastgoed. Graag al een tipje van de sluier? Met veel plezier: plaats je woning nooit op de markt in een verlengd weekend en/of op het einde van het jaar. Probeer daarnaast zeker ook te vermijden om de 4e woning op rij te zijn in je straat. Staan er toch al enkele woningen te koop? Probeer dan in de mate van het mogelijke uit te stellen. Meer weten? Contacteer ons dan zeker: wij helpen jou graag!

Zo! Nu weet jij alvast waarmee je rekening moet houden wanneer je die woning succesvol wil verkopen. Heb je hier nog vragen over of wil je meer weten over vastgoed en wat er allemaal bij komt kijken? Hou dan zeker onze blog in de gaten!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.