Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Dankzij Pre-sale verliep de verkoop vlot en efficiënt

08 juli 2015

Franky Bostyn verkocht zijn woning via Pre-sale. Een tevreden man aangezien de verkoop snel en efficiënt verliep. Hij blijft ook in de Westhoek wonen, want als conservator van het Memorial Museum Passchendaele heeft Franky Bostyn immers een sterke interesse in de Eerste Wereldoorlog.

Hoe pakken jullie Pre-sale aan?

Stijn Soenen, Dewaele | vastgoed & advies kantoor Ieper: “Pre-sale keert de manier van verkopen enigszins om. Wie een pand wil verkopen, vraagt meestal een hoger bedrag dan de eigenlijke waarde van het huis. Hij wil er immers zo veel mogelijk uithalen. Kandidaatkopers zoeken dan weer minpuntjes om te kunnen afbieden. Bij Pre-sale bieden we de woning te koop aan tegen een lichtjes lagere prijs dan de marktwaarde. Op die manier bereiken we een breder publiek. Kopers kunnen dan de focus op positieve punten leggen en nagaan hoeveel ze ervoor over hebben. Wie al enkele interessante woningen aan zijn neus zag voorbijgaan, is meestal zeer gemotiveerd. Iedereen kan een expert meebrengen die adviseert over een verantwoorde prijs. Het hoogste bod haalt het.”

In Ieper lukte dat heel goed. Hoe verliep het daar concreet?

“Bij deze verkoop hadden we 28 geïnteresseerden, de helft daarvan deed effectief een bod. De prijzen liepen fors uit elkaar. We hadden een zeer aantrekkelijke instelprijs en uiteindelijk konden we het pand voor 45.000 euro boven dit bedrag verkopen, ver boven de verwachtingen van de verkoper. Dat toont mooi aan hoe de formule een succesverhaal is.”

U verkocht uw woning, wat waren voor u de troeven van Pre-sale?

Franky Bostyn: “We hadden een andere woning op het oog en wilden graag voor het verlijden van de akte onze vroegere woning verkocht hebben. Van Pre-sale had ik nog niet gehoord, maar ik vond het een interessante piste. Dewaele | vastgoed & advies kantoor Ieper voert heel veel publiciteit. Daardoor kregen we meteen een vrij grote groep geïnteresseerde kandidaat-kopers. Dat leidde tot een goede verkoopprijs. Zo konden we vrij snel ons budget opmaken voor de nieuwe woning. Stel dat het was mislukt, dan hadden we onze plannen misschien moeten uitstellen of bijsturen. Dan riskeerden we ook dat de verkoop een werk van lange adem zou worden. Want als je een grote groep geïnteresseerden bij elkaar krijgt maar niemand hapt toe, dan moet je alles misschien wel herbekijken.”

Tekst: Hilde Pauwels
Foto's: Thomas De Boever

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.