Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

A day in the life of… legal medewerker Eline Bevernaege

14 januari 2019

Kennismaken met onze Dewaele-medewerkers kan op allerlei manieren. Je springt eens binnen in onze kantoren, volgt onze wikimmo’s en regioflashes of loopt een dagje mee met een Dewaele-topper. Dat laatste deden we deze maand met Eline Bevernaege, legal medewerker bij Dewaele. Ontdek hier waar ze haar dagen mee vult!

06.30 – Opstaan!

Ik sta op en neem een douche. Voor ik naar het werk rij, stop ik nog even bij de bakker voor een brood. Dat bespaart me vanmiddag weer wat tijd!

07.45 – Aan de slag

De werkdag begint met e-mails en een lekker ontbijtje. Ik beantwoord de juridische vragen van onze makelaars over verhuur, verkoop, mede-eigendom…

09.30 – Opvolging dossiers en betalingen

Bij Dewaele bieden we verhuurders de optie om een mandaat beheer met betaalzekerheid af te sluiten, waarbij we hen volledig ontlasten. Dit systeem houdt in dat een verhuurder het beheer van zijn huurwoning laat verzorgen door Dewaele en volledig ontzorgd wordt, mocht een huurder zijn huurgelden niet op tijd betalen. Meer in het bijzonder worden de huurgelden door ons voorgeschoten en doen wij het nodige om ze - al dan niet via de tussenkomst van een advocaat - te recupereren en indien nodig de huurovereenkomst te laten stopzetten. Ik verstuur een aantal rappels naar huurders die hun huur niet tijdig betaalden en informeer bij onze advocaat wat de stand van zaken is in bepaalde verhuurdossiers.

10.30 – Bijdragen HOHO magazine checken

Ik lees de artikels na die in HOHO magazine zullen verschijnen en controleer ook de publicaties van de panden die in de volgende editie worden opgenomen.

11.00 – Adviespagina schrijven

Via onze adviespagina’s op de website kunnen onze klanten juridische informatie bekomen. Ze worden regelmatig gecontroleerd en aangepast aan de nieuwe wetgevingen.

12.30 – Lunch

Dat brood van vanmorgen komt goed van pas tijdens de lunch met mijn collega’s!

13.15 – Juridische opleidingen

Aan de hand van opleidingen deel ik mijn juridische kennis met onze vastgoedmakelaars. Vandaag vertel ik hen over de nieuwe huurwetgeving die op 1 januari in werking trad. Deze opleiding breidt de kennis van onze makelaars uit en zorgt ervoor dat die steeds up to date is!

16.15 – Einde van de werkdag

Samen met de opleidingen, is ook de werkdag ten einde. Ik blijf trouw aan mijn goede voornemens en ga meteen na het werk fitnessen met een vriendin. Na het avondeten (stoofvlees met frietjes. Mmmmm!) kijk ik nog een serie op tv en kruip ik onder de wol: morgen is er een nieuwe werkdag!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.