Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Design zonnepanelen: het oog wil ook watt

20 mei 2019

Zonnepanelen zijn een toegankelijke manier om zelf groene energie op te wekken, maar dragen niet bepaald bij aan de esthetische kwaliteiten van je huis. Daar hebben verschillende tech companies nu een oplossing voor gevonden. Hun design zonnepanelen of -tegels gaan op in je dak of geven er zelfs een stijlvolle extra toets aan. The roof, the roof, the roof is on fire!

Van een leien dakje

First things first; hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Wel, elk zonnepaneel bestaat uit zonnecellen met twee laagjes silicium, het bovenste aangevuld met een beetje fosfor, het onderste met wat boor. Als er licht op schijnt – ja, zelfs bij bewolkt weer - worden elektronen in de bovenste laag losgemaakt en ontstaat er spanningsverschil. What’s next? Een ronkende tv, blender of haardroger. Een gezin van vier personen kan met zo’n 17 panelen al zelfvoorzienend zijn. Vaarwel, elektriciteitsfactuur!

De pannen van het dak

Allemaal goed, zo’n energieopwekkende kanjers op het dak, maar wat met het uiterlijk van je huis? Het design van zonnepanelen is er gelukkig al een pak op vooruit gegaan sinds ze populair werden in 2005. Wat vroeger logge constructies waren met de typische witte rasters, zijn nu elegante platen die haast opgaan in je dak. Ook zonnetegels zoals die van Tesla Solar Roof komen steeds meer voor. Wanneer je de hele oppervlakte van het dak daarmee bedekt, lijkt het zelfs alsof je gewone – weliswaar hypermoderne - daktegels hebt. Fancy pans!

Schreeuw het van de daken

Of de zon een pannenverslindster is? Nee hoor! De zonnepanelen en -tegels gaan gemiddeld 30 jaar mee. Ze weerstaan regen en wind en kunnen zelfs tegen een stootje. De design zonnepanelen en -tegels hebben als andere grote voordeel dat ze exact afgestemd kunnen worden op jouw persoonlijke situatie. Liefst spiegelend glas? You got it. Liever de look en feel van leisteen? Coming right up! Schreeuw gerust van de daken dat jij met jouw energieke update ook het milieu een handje helpt. Wees maar zeker dat de hele straat uit z’n dak gaat!

Fan van deze innovatie? Dan vind je de andere moderne technologische snufjes vast ook het einde.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.