Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Geen schatten op zolder, wel een prachtige B&B

13 november 2019

Toen Sigrun en Jan met het idee speelden om een B&B uit te baten, wisten ze al snel dat ze buiten hun eigen regio op zoek zouden moeten gaan om de perfecte landelijke en rustgevende locatie te vinden voor hun B&B. En die vonden ze! Op een prachtige locatie in de Ijzervallei, te midden van een beschermd natuurgebied, vind je sinds 2019 het schitterende “Oversteekhof”.

Geen coup de foudre

Hoewel Sigrun en Jan onmiddellijk gewonnen waren voor de locatie van het perceel, hebben ze toch even getwijfeld over de aankoop. “We hadden de hoeve al gezien op internet, maar zagen -ondanks het grote potentieel- dat er gigantisch veel werk aan was.” Toch bleef de uitzonderlijke ligging van het perceel een unieke kans, die ze enkele maanden later toch met beide handen grepen!

Niet alleen de locatie, maar ook de grootte van het perceel hebben de doorslag gegeven. “Naast de hoeve, die dateert van 1787, staan er immers tal van bijgebouwen op de grond, wat heel wat mogelijkheden gaf voor onze B&B.”

Uniek logeren

Eens de aankoop in kannen en kruiken was, lieten Sigrun en Jan geen gras groeien over de plannen die ze hadden met deze unieke grond. “We zijn onmiddellijk in de verbouwingen gevlogen, waardoor we de vorderingen heel snel zagen. Als vakman kon ik bovendien veel zelf afwerken en konden we perfect onze eigen ziel in de hoeve leggen. Om geen tijd verloren te laten gaan, woonden we zelfs tijdens de verbouwingen in de schuur, die werd omgebouwd tot een kleine studio.”

Een drukke twee jaar later was B&B “Oversteekhof” klaar voor haar eerste bezoekers. De vijf grote en rustgevende kamers, waarvan twee familiekamers, een gezellige loungebar en verschillende terrassen bieden ruimte voor maar liefst 14 personen. Te midden de rust en charme van de Ijzervallei kan Oversteekhof dan ook tellen als een echt uniek logeeradres.

Verborgen schatten

Van de originele hoeve blijft op vandaag weinig over. “Enkele van de authentieke elementen die we konden recupereren, zijn wel nog te zien in de B&B. Verborgen schatten hebben we helaas niet gevonden, behalve een lege kluis!” Met een prachtige B&B op een toplocatie hebben Sigrun en Jan echter ongetwijfeld een echte schat te pakken!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.