Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Nieuw appartement: gelijkvloers of verdieping?

18 januari 2021

Of je nu op zoek bent naar een appartement om te huren of te kopen, je moet hoe dan ook kiezen tussen de begane grond of een etage. Rust of koelte? Inkijk of trappen? Wij hebben alle voor- en nadelen voor jou verzameld om de keuze wat makkelijker te maken.

DW jan keuzemaken gelijkvloers V Sdakappartement FB V02

GELIJKVLOERS

Voordelen:

- Wie voor een gelijkvloers appartement kiest, heeft meer kans dat er een tuin(tje) of groot terras aan verbonden is. En da’s natuurlijk mooi meegenomen op warme zomerdagen!

- Trappen lopen? Da’s niks voor jou. Gelukkig hoef je dat ook niet te doen met een gelijkvloers appartement. Sleuren met boodschappen is zo 2015!

- In de zomer durven de hittegolven elkaar weleens op te volgen. Thank god dat het in een gelijkvloers appartement lekker fris blijft!

- Haal gerust je hakken of bergbottines uit de kast, want jij hebt geen onderburen om rekening mee te houden. Whoop whoop!

Lees ook: Zo maak je jouw tuin kindvriendelijk

Nadelen:

- Is er veel lawaai in jouw straat? Dan heb jij daar op de benedenverdieping het meeste last van. Ook de passage van iedereen in het appartementsgebouw die de trap of lift neemt, heb jij geweten.

- Wat inkijk betreft, zit je op het gelijkvloers minder goed. Gelukkig is dat probleem snel opgelost met gordijnen of raamfolie. Hallo, privacy!

- Je hebt geen onderburen, maar wel bovenburen. En die dragen als het tegenzit ook graag hakken en bergbottines. The roof, the roof, the roof is on fire.

- Bang van spinnen? Oeps! Op de benedenverdieping vinden deze veelpotige gasten iets sneller onderdak in jouw appartement dan hogerop. Schaaaaaat!

Lees ook: In het duister: rolluiken of gordijnen?

VERDIEPING

Voordelen:

- Vertrekt jouw onderbuur heel vroeg ’s morgens naar zijn werk of komt zijn vrouw pas laat thuis? Jij hebt alleszins geen last van hun voetstappen op de trap of de voordeur die open en dicht gaat. Chill!

- Besparen op je energiefactuur is een makkie met zowel boven- als onderburen. Jij profiteert dankbaar mee van hun verwarming. Merci, Carine!

- Hoe hoger je woont, hoe mooier het uitzicht. Daar kan het koppel van de benedenverdieping niet van meespreken hoor!

- Woon jij helemaal op de bovenste etage? Lucky you! Zonder bovenburen is de kans op geluidsoverlast meteen een heel pak kleiner. Slaapwel!

Lees ook: 6 manieren om je huis te verwarmen

Nadelen:

- Feeling hot, hot, hot! Op hete zomerdagen zie je het voordeel van dat uitzicht en de rust waarschijnlijk iets minder in. Jij hebt het veel te druk met puffen en zweten daar onder het dak.

- Trouwens, de kans is reëel dat je niet eens een terras hebt. Of een heel klein waarop je enkel rechtstaand je aperol spritz kan drinken. Schol, denk ik?

- Zit jij tussen twee buren? Dan maak je dubbel zoveel kans op slapeloze nachten door het gitaarspel van je onderbuur of de tapdanssessie van de mensen boven. Horror!

- Smeer je benen alvast in, want wie op een verdieping woont, verslijt heel wat trappen. Tel daar nog zware inkopen of een maxicosi bij en jouw kuiten zullen nooit meer dezelfde zijn. Is er een lift in het gebouw? Super! Nu alleen hopen dat die niet te vaak blijft steken…

Lees ook: Plat dak of puntdak?

Heb jij je keuze gemaakt? Bekijk dan snel welke appartementen er te huur en te koop staan in jouw buurt.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.