Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Pre-sale versnelt verkoop

02 mei 2018

Door omstandigheden was Pim De Munter het voorbije jaar heel actief in immobiliënland. Bij de verkoop van zijn huis in Evergem en de aankoop van een andere woning in Eeklo riep hij de hulp in van Dewaele.

Tijdens de opendeurdag in Evergem in het kader van de Pre-saleformule daagden liefst 32 geïnteresseerden op. Dat is niet niks.

De Munter: “Via een vriend was mij aangeraden om makelaar Jan Pluvier van kantoor Eeklo te contacteren. Hij legde mij haarfijn het principe van Pre-sale uit. Aangezien ik zelf weinig tijd heb om mensen thuis te ontvangen, sprak het concept mij direct aan. Desondanks verzekerde Jan mij dat we ook na de kijkdag nog altijd konden terugvallen op een reguliere verkoop. In feite bood hij mij twee concepten aan in één pakket, maar zonder verplichting. Om mensen naar zo’n kijkdag te lokken, spreekt Dewaele een Indrukwekkend klantenbestand aan. Kandidaat-kopers van wie ze perfect weten wat ze zoeken en waar, worden via parameters geselecteerd en gemaild. Op het internet circuleerde een 3D-rondgang door onze woonst, waarbij alle kamers een 360° zicht boden: alles open en zichtbaar dus. Bovendien een mooie herinnering aan ons huis. Er werden folders verdeeld, en op kantoor lag een brochure ter inzage met daarin uitgebreide foto’s van het huis en gedetailleerde info over de nutsvoorzieningen, het type verwarming, enz. Om maar te zeggen: voor Dewaele is geen moeite te veel om de verkoop van zo’n huis te promoten. Dankzij hun uitgebreide netwerk weten ze meteen wie en welke kanalen ze het best aanspreken.”

Dewaele spreekt een indrukwekkend klantenbestand aan.

Jouw woning verkopen? Vraag nu jouw gratis schatting aan!

Door het invullen van de optionele en/of verplichte velden geef je toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken zoals omschreven in onze privacy policy. Raadpleeg hier onze privacy policy voor meer informatie.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Waren alle 32 kijklustigen geïnteresseerd in het pand?

De Munter: “Er kwamen ook nieuwsgierigen op af, zoals een buurman (lacht) maar dat is niet eens zo erg: hoe meer volk er opdaagt, hoe meer de indruk wordt gewekt van een bijzonder en koopwaardig pand. Bovendien moet je maar eenmaal grondig opruimen: toch een andere sfeer dan wanneer je net thuiskomt van je werk en de etensresten nog op tafel staan. Dankzij de hoge opkomst hebben we diezelfde avond nog een mooi bod aanvaard.”

Dat geld wilde je investeren in een nieuw huis.

De Munter: “Opnieuw kwam Jans netwerk van pas. Hij wist dat we een pand wilden opknappen, en kende een huis in Eeklo dat al een poosje te koop stond, maar waar de ingrijpende renovatie particulieren afschrok. Een kolfje naar mijn hand: samen met een vriend werd de koop snel beklonken. Jans aanpak werkt: nuchter, open, hij speldt je niks op de mouw. Hij kent de markt door en door en veegt op basis daarvan onredelijke verwachtingen van tafel. Zijn nummer zal ik met plezier aan vrienden doorgeven!”

Waarom kiezen voor Pre-sale?

Voordelen voor de koper:

  • Je hebt ruim de tijd om alles tot in de puntjes voor te bereiden (architect, aannemer, bank,… contacteren).
  • Iedere koper maakt evenveel kans om de woning te kopen: enkel de aanwezigen op het Pre-salemoment kunnen een bod doen, dus ben je zeker dat er geen opties op voorhand werden vastgelegd.
  • Als koper bied je effectief wat de woning volgens jou waard is: je brengt een eenmalig en vast bod uit onder gesloten omslag.

Voordelen voor de verkoper:

  • Eén bezoekmoment: jouw woning hoeft slechts één keer piekfijn in orde gebracht te worden.
  • Jouw woning wordt verkocht tegen de hoogste marktprijs
  • Snelle afhandeling van de verkoop.
  • Dankzij Pre-sale valt jouw woning meer op tussen het andere pandenaanbod.

Wil je weten of jouw pand geschikt is om te verkopen via Pre-sale?

Meer info: www.dewaele.com/pre-sale

Tekst: Katrien Bonne

Foto's: Marc Wallican

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.