Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Single living: goede tijden, slechte tijden

16 januari 2020

Ongeveer een derde van de Vlamingen woont alleen. Jij ook? Dan herken je vast deze voor- en nadelen van het leven als independent (wo)man.

LOVE IT, want…

… je hebt heel het bed voor jou alleen. Geen gesnurk, geen gevecht om het deken, alleen heerlijke rust en ruimte. Zzzzzalig!

… niemand ziet wat je doet. Dansen in je onderbroek of het nieuwe seizoen van “You” in één keer bingen? You do you!

… je bent niet financieel gebonden aan je partner. Van gedeelde rekeningen, gezamenlijke leningen en eventuele uitkoopsommen lig jij niet wakker. Van de laatste aflevering van “You” daarentegen…

… je leert jezelf door en door kennen. Na al die uren in je eentje weet je perfect wie jij bent en waar je voor staat. “It’s a me, myself kinda attitude”, zingt Lizzo goedkeurend.

… de afstandsbediening is alleen van jou. Tegen je zin natuurdocumentaires, romantische komedies of voetbal uitzitten doe jij lekker niet. Voor de achtentwintigste keer “Friends” kijken zeker wel!

… jij doet wat je wilt, wanneer je dat wilt. Spontaan uit eten na het werk, ’s zondags uitslapen tot 15 uur of de afwas een week laten staan? Waarom ook niet, hè!

… je zelfvertrouwen neemt toe. Jij hebt toch maar mooi je eigen wasmachine aangesloten en het nachtelijke onweer overleefd. High five! (Die torenhoge berg afwas gaan we even negeren.)

HATE IT, want…

… er is niemand om mee te communiceren. Je kat is misschien wel een goeie luisteraar, maar niet per se de beste prater. Zou “miauw” eigenlijk ja of nee betekenen?

… al jouw geld gaat naar de huur of afbetaling van je lening. Op het einde van de maand staan de confituur en choco al trouw te wachten. En sparen? Dat zit er al helemaal niet in.

… koken voor jou alleen is zoveel minder leuk. Om nog te zwijgen van helemaal in je eentje eten. Was die eettafel ook al zo groot toen je ze kocht?

… je kan de vervelende klusjes niet verdelen. Jij kookt en je partner doet de afwas? Nope, jij doet allebei. Zet je ook nog even de vuilbakken buiten? Thanks!

… er is niemand om je jurk dicht te ritsen of het gat in je T-shirt op te merken voor je de deur uitgaat. Gelukkig is de onderbuurvrouw er nog om een handje toe te steken.

… wie neemt er jouw Asos-pakketjes in ontvangst als jij er niet bent? Niemand! En je kan echt niet nóg een dag thuis werken deze week.

… jij bent de enige met een sleutel. Tel dat op bij jouw vergeetachtigheid en je brengt al snel heel wat uren op de stoep door. Gelukkig zit er een warme jas bij die Asos-bestelling!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.