Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Hot news: terrasverwarming op pellets

18 september 2019

Wie ook in de herfst van gezellige avondjes op het terras wil genieten, investeert best in een goed verwarmingssysteem. Een vuurkorf is niet de veiligste optie en traditionele terrasbranders vreten energie. Daarom heten wij de ecologische terrasverwarming een warm welkom!

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een modern verwarmingssysteem dat volledig automatisch wordt gestuurd. Anders dan een gas- of houtkachel, werkt het op biobrandstof, meer bepaald op pellets. Wat dat zijn? Kleine staafjes samengeperst hout en zaagsel. Wanneer je de kachel ontsteekt, gaan de pellets branden. In combinatie met zuurstof uit de lucht wordt er zo warmte gegenereerd. Die wordt via een ventilator of straling verspreid in de ruimte of op je terras. Met amper zeven kilogram pellets zit je er tot wel vier uur lang warmpjes bij!

Lees ook: CO-gevaar in huis – wat kan ik doen?

Wat zijn de voordelen van pellets?

Pellets worden gemaakt van zaagsel en schoon houtafval. Doordat er geen extra bomen gekapt moeten worden en er geen giftige toevoegingen gebruikt worden, zijn ze een erg milieuvriendelijke energiebron. Per houtstaafje blijft er na de verbranding slechts 0,5% as over. Pellets zijn bovendien veiliger en makkelijker in opslag dan bijvoorbeeld gasflessen. Het is ook aanzienlijk goedkoper om op deze manier te verwarmen. De prijs van pellets bedraagt ongeveer zes cent per kWh, terwijl gas en stookolie rond zeven cent schommelen.

Lees ook: Veranda of terras?

Hoe ziet terrasverwarming op pellets eruit?

Er zijn verschillende soorten terraskachels op pellets. De POB Faro is het eerste en meteen ook populairste model dat op de markt kwam en past met zijn cilindervormige design zowel in een knusse achtertuin als in een stijlvolle horecazaak. Dankzij het handige paddenstoelhoedje dat nog meer warmte vangt, kan je zelfs op de koudste winteravonden een verwarmd luchtje scheppen. Wist je trouwens dat er ook barbecues op pellets bestaan? Dat vraagt om een herfstbarbecue!

Heb jij geen terras en wil je toch meegenieten van gezellige avondjes buiten? Zoek dan jouw droomwoning mét buiten in ons aanbod te koop of te huur.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.