Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Tover je slaapkamer om tot jouw persoonlijke paradijs!

08 maart 2018

Je slaapkamer mag dan het meest afgeschermde plaatsje zijn in huis, het is één van de kamers waar je het meeste tijd doorbrengt. Belangrijk dus dat het een plek is waar jij je helemaal thuisvoelt en waar je rust vindt. Geen idee hoe je van jouw slaapkamer je droomkamer maakt? Met deze zeven tips in het achterhoofd wordt het een fluitje van een cent.

#1 Wat wil je bereiken?

Voor je de zoektocht naar meubels en accessoires begint, denk je best eerst goed na welke sfeer je wilt creëren in je slaapkamer. Een handig trucje: haal je ideale hotelkamer voor de geest en inspireer je daarop. Hou je van minimalistisch, wil je een romantische look-and-feel of moet het gewoon mega-gezellig zijn? Maak eens een moodboard voor wat inspiratie en hop, je kunt eraan beginnen!

#2 Let there be light

Afhankelijk van het soort licht in je kamer, kan de ruimte een totaal verschillende sfeer uitademen. Niets zo ongezellig als één felle lamp. Probeer de lichtbronnen in je kamer goed te verdelen en zorg voor voldoende opties: nachtlampjes naast het bed, een dimmer die op elk moment de gewenste sfeer brengt en wat kaarsen voor instant gezelligheid. Natuurlijk licht is ook heel belangrijk. Heb je maar één raam in je slaapkamer? Plaats er een spiegel tegenover die het daglicht reflecteert!

#3 Experimenteer met kleur

Bij kleur geldt het principe less is more. Je slaapkamer moet een plek zijn waar je tot rust komt en daarom is een overload aan kleurtjes geen goed idee. Verf liever één muur in jouw favoriete accentkleur en stem je accessoires daarop af. Of zorg ervoor dat je beddengoed een kleurrijke eyecatcher is en geef de muren een neutrale kleur. Zorg in elk geval dat de gekozen kleuren voor jou kalmte uitstralen. Pastelkleuren of heel donkere kleuren zijn daarvoor perfect.

#4 Creatief met accessoires

Een leuke muursticker, een opvallend schilderij, een vintage kastje met een likje verf waar je helemaal weg van bent... Een origineel accessoire geeft je kamer extra karakter. Heb je niet veel ruimte voor accessoires? Zorg dan dat praktische objecten een echte blikvanger worden. Kies een opvallende spiegel, maak van je bed een hemelbed of gebruik palletten als hoofdeinde. Zo tover je je slaapkamer in een mum van tijd om tot een unieke ruimte.

#5 Werk met verschillende texturen

Een variatie aan texturen geeft aan een kleine ruimte een extra dimensie. Experimenteer met texturen in je beddengoed én in de rest van je kamer. Leg een fluffy kussen op de stoel naast je bed, kies voor velvet gordijnen, plaats ergens een lederen zeteltje of leg een schapenvelletje naast je bed. Je kamer zal meteen veel warmer aanvoelen en je voeten zullen je ’s ochtends dankbaar zijn.

,

#6 Opbergruimte is key

Je kamer kan dan nog zo’n plaatje zijn, een paar rondslingerende kledingstukken en de rust is meteen verdwenen. De oplossing? Zorg voor voldoende opbergruimte! En daar kun je creatief in zijn. Denk maar aan een kist aan het uiteinde van je bed waar je die schoenencollectie in kwijt kunt. Bovendien fungeert het tegelijk als bankje. Of gebruik houten wijnkratten als nachtkastje én als boekenrekje. Mogelijkheden zat!

#7 Maak het persoonlijk

Een slaapkamer is een intieme plaats, dus zorg ervoor dat de ruimte echt van jou is door er persoonlijke spullen een plekje te geven. Kies voor items die een glimlach op je gezicht toveren als je erlangs loopt. Hang bijvoorbeeld je oude fiets tegen de muur, kader de eerste liefdesbrief van je wederhelft in of hang enkele foto’s op met mooie natuur die je bezocht. Hou je het liever minimalistisch? Schilder je favoriete quote op de muur en de kamer heeft meteen die persoonlijke toets.

Nog meer inspiratie nodig voor jouw droomkamer? Hou dan zeker onze Facebookpagina en blog in ’t oog om op de hoogte te blijven van de laatste tips & trends.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.