Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Tondelier, een hedendaagse stadswijk in Gent

11 april 2016

Tondelier Development en Stad Gent werken samen om de nieuwe woonwijk Tondelier te bouwen. De Tondelierwijk wordt ingepast tussen de bestaande wijken Rabot en Blaisantvest. De wijk is een innovatief project met wooneenheden voor jong en oud, voor verschillende budgetten.

Tondelier zal uitgroeien tot een hedendaagse stadswijk met veel licht, ruimte en groen. Zo komt er een groot park van 17.000m² en een uitbreiding van het bestaande Rabotpark. Dit alles geeft de buurt ruim 40.000 m² extra groen! De wijk, gelegen tussen water en groen, zal ook een kinderkribbe, buurtsporthal, kantoren en handelsruimte krijgen. De site geniet een zeer goede bereikbaarheid met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Daarnaast is het historisch centrum van de stad makkelijk te voet bereikbaar, binnen 15 minuten stapt u al naar de Korenmarkt!

Verder zal Tondelier slim omspringen met energie en regenwater. Zo zullen de huizen en appartementen gebouwd worden volgens de passiefstandaard.

Nieuwe Molens Gent

De vroegere meelfabriek ‘De Nieuwe Molens’ wordt smaakvol gerenoveerd. De authentieke gevels blijven grotendeels bewaard, maar er zal plaats geboden worden aan 51 lofts, appartementen en kantoren. De lichtrijke, energiezuinige appartementen zullen uitzicht hebben op het water, het park of de gasklokken. Alle eenheden zullen voldoen aan hedendaags wooncomfort.

Ontdek Nieuwe Molens.

Krono Gent

Krono Gent vormt één van de vier hoeken van de toekomstige Tondelierwijk en komt naast ‘Nieuwe Molens Gent’.

De appartementen van Krono Gent bevinden zich op de 1e tot de 5de verdieping en bieden een uitzicht op het park of op het water. Ze zijn ruim (65m² tot 140m²), krijgen een optimale lichtinval en worden modern ingericht. Elk appartement heeft bovendien één of twee terrassen, van 15m² tot 70m².

Ontdek Krono.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.