Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

4 tips voor je verhuis: inpakken & wegwezen!

06 oktober 2020

Een nieuwe woning gevonden? Proficiat! Als alle administratie geregeld en de verhuisdag gekozen is, kan je stilaan beginnen met inpakken. Hoe je dat het best doet? Wij geven je graag een paar handige tips. Ingepakt staat netjes!

Tip 1: vul je dozen op basis van gewicht

Een geslaagde verhuis begint al bij de keuze van je verhuisdozen. Kies voor stevige exemplaren in verschillende groottes. De grote dozen vul je het best met lichte spullen zoals kussens en kleding, de kleine met zware dingen zoals elektronica en servies. Leg het meeste gewicht op de bodem van de doos en stapel steeds lichter naar de bovenkant toe.

Tip 2: wees creatief bij het inpakken

Je servies veilig vervoeren? Wikkel het in je handdoeken voor een schervenvrije verhuis. Zo geraken die meteen ook op hun nieuwe adres. Hetzelfde geldt voor glazen en sokken; zij vormen de ideale doosmaatjes. En al jouw Dostojevski’s en Harry Potters? Die stop je simpelweg in je koffers op wieltjes om kapotte dozen en ruggen te voorkomen. You’re on a roll!

Tip 3: zorg voor structuur in je dozen

Maak het jezelf en je verhuisteam gemakkelijk door alle dozen te labelen per kamer, bijvoorbeeld met een kleurensysteem. Rode sticker? Woonkamer. Blauwe sticker? Naar de badkamer ermee. Stop schroeven en kabels in een zakje en bevestig dat aan het meubel of apparaat waar ze bij horen. Dat bespaart je achteraf heel wat gezoek en gevloek.

Tip 4: houd een doos apart voor de verhuisdag

Verhuizen is een intensieve bezigheid. Voorzie dus zeker voldoende eten en drinken om iedereen tevreden te houden. Zorg er ook voor dat je ’s avonds en de volgende dag voort kan zonder twintig dozen te moeten doorzoeken. Vul daarom een aparte doos met spullen die je meteen nodig hebt, zoals lakens, een pyjama, je tandenborstel en een handdoek.

Nog meer inpak lifehacks:

  • Als je jouw kleren oprolt in plaats van opvouwt, nemen ze veel minder plaats in.
  • Breng wat plasticfolie aan onder de dopjes van jouw badproducten om ‘major shampoo explosions’ te vermijden.
  • Bind lange kettingen om een wc-rolletje zodat ze niet in de knoop geraken.
  • Neem foto’s van de bedrading van je elektronica. Zo weet je achteraf nog welke kleur draad waar moet.
  • Schik je servies verticaal om scherven te voorkomen.
  • Vervoer jurken, jassen en andere hangende kledingstukken aan de kapstokken met een vuilzak eromheen. Zo hoef je geen extra doos te voorzien voor de hangers.

Nog geen woning gevonden? Bekijk dan ons aanbod te koop en te huur.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.