Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Vlotte verhuur dankzij uitgebreid netwerk

17 december 2014

De verhuurmarkt in Poperinge is niet heel groot. Toen Paul Verstraete zelf een bel-etage wou verhuren, lukte dat niet goed. Hij besloot samen te werken met Dewaele | vastgoed & advies en toen ging het snel vooruit.

“Het zoeken naar nieuwe huurders voor onze bel-etagewoning in Poperinge vlotte niet al te best”, zegt Paul Verstraete. Tien jaar lang woonde er een echtpaar, maar na het overlijden van de man besloot de dame naar een kleiner appartement te verhuizen. De bekendmaking gebeurde via advertenties in kranten en op websites maar er kwam geen enkele reactie. Het gaat om een woning met drie slaapkamers en een dubbele garage, centraal gelegen in Poperinge. “Er is veel ruimte, maar voor gezinnen met kinderen toch minder aantrekkelijk omdat er geen tuin is, echter wel een groot terras. Bovendien wonen de meeste mensen hier in de regio in een eigen huis, dus er is niet echt een grote vraag naar huurwoningen. Dat heeft de zoektocht mee bemoeilijkt”, zegt Paul Verstraete.

Huurder van over de grens

Na enkele weken besloot hij naar Dewaele immokantoor in Poperinge te stappen voor verdere samenwerking. Dat bleek een goede zet want twee weken later hadden ze een paar goede kandidaten gevonden en kon er met een van hen een contract opgesteld worden. “Kandidaten die op zoek gaan naar een eigendom te huur, worden bijgehouden in ons bestand. Zo kunnen wij hen een aanbod voorstellen dat aan hun eisen voldoet en is er vaak een snelle match tussen de woning en de kandidaat”, aldus Eva Goussey van Dewaele | vastgoed & advies. De gevonden huurder is van Franse afkomst. Eva Goussey merkt op dat publiciteit op talrijke websites ook mensen bereikt over de grenzen heen.

Gevestigde waarde

Het ruime netwerk met talrijke kantoren in West- en Oost-Vlaanderen vindt Paul Verstraete alvast een groot pluspunt. “Op die manier kan heel snel een groot en ruim publiek worden bereikt. De publiciteit van de woning gebeurt dus op grote schaal. Een ander belangrijk pluspunt voor mij is dat deze vastgoedmakelaar een grote naambekendheid en een goede reputatie geniet, waardoor veel mensen die op zoek zijn naar een woning op de website kijken of binnenlopen in een kantoor.” Paul Verstraete had eerder al een positieve ervaring met Dewaele | vastgoed & advies, want enkele jaren geleden vond hij via hen een woning. “Het was voor mij dan ook een logische keuze om opnieuw met deze groep samen te werken.” Eva Goussey vult graag aan: “Het voordeel van een samenwerking met Dewaele | vastgoed & advies is dat wij als groep beschikken over een ruimere draagkracht dan een kleine speler. Dat heeft implicaties op vele vlakken, zoals een sterkere publiciteitsvoering, een continue juridische ondersteuning en een creatief beleid.”

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.