Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

5 voordelen van huren

13 september 2022
3minuten

Huren of kopen als starter: wat is de beste optie? Met een eigen huis investeer je in je toekomst. Je kan ze helemaal inrichten en renoveren naar jouw smaak en je bouwt eigen vermogen op. Maar is kopen echt beter dan huren?

Veel jonge mensen kiezen er tegenwoordig voor langer te huren - als single en als koppel. Huren heeft namelijk ook een aantal niet te missen voordelen. Waarom jij zou huren in plaats van te kopen? Dat lees je hieronder.

Verhuis tips

Voordeel 1: veel vrijheid

Antwerpen of Gent? Of toch liever op het platteland of aan zee wonen? Je hangt niet vast aan één woning wanneer je gaat huren. Ja, aan een huurcontract zit een opzegperiode verbonden, maar die is niet al te lang. Opnieuw verhuizen is dus geen probleem, je kan er zo weer uit. Op andere locaties kom je weer nieuwe mensen en indrukken tegen. Staat een wereldreis nog op je bucketlist? Trek er maar op uit!

Voordeel 2: ‘t is simpel

Wanneer je huurt, betaal je maandelijks een vaste prijs aan huur en bijkomende kosten — en dat is het dan. Je hoeft geen overeenkomst met de bank te onderhandelen, er komen weinig verplichtingen of administratie bij kijken. Je weet waar je aan toe bent en dat is de grootste troef van huren. Je financiële inbreng is ook een stuk kleiner, waardoor het risico beperkt is. En tot slot is je huurcontract opzeggen veel eenvoudiger dan je huis verkopen.

Voordeel 3: een voorproefje

Is de woonkamer niet te warm in de zomer? Heb je niet te veel last van geluidshinder ‘s nachts? En vooral: zal je je goed voelen in je nieuwe stek? Dat valt op voorhand niet allemaal te voorspellen. Wanneer je enkele jaren huurt, kan je verschillende locaties en panden uittesten en ontdekken wat voor jou belangrijk is om je thuis te voelen. Op het moment dat je je definitieve keuze maakt, investeer je een stuk toekomstgerichter. Ideaal voor eeuwige twijfelaars!

Voordeel 4: mogelijk met meubels

Geen zin in een IKEA-bezoek? Er zijn ook heel wat bemeubelde huurwoningen in de aanbieding. Je betaalt hiervoor maandelijks iets meer, maar je moet niet meer op zoek naar een zetel, keukentafel of bed — waaraan stuk voor stuk een aardig prijskaartje hangt. Natuurlijk moet de inrichting wel je smaak zijn. Wanneer je verhuist, hoef je geen grote spullen mee te sleuren, maar begin je simpelweg ergens anders met meubels die — wie weet — nog kraaknieuw zijn. Ook wanneer een appartement niet bemeubeld is, kan je vaak een deel van de meubels van de vorige huurder(s) overnemen voor een mooie prijs.

Voordeel 5: financieel stabiel

Een lekkende kraan, een kapotte ketel of een verstopte dakgoot? Jouw probleem, maar gelukkig niet jouw kosten. Een groot voordeel van huren is de financiële zekerheid. Bijna alle kleine of grotere werken aan je pand zijn de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Ook voor extra kosten, zoals verplichte verzekeringen of belastingen, sta jij niet in. En als de totale waarde van je woonst daalt met de jaren hoef je er geen seconde van wakker te liggen.

Klaar om te gaan huren, maar nog op zoek naar de perfecte plek? Bekijk ons aanbod aan huurwoningen en appartementen.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.