Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Snelle verkoop én een goede prijs

17 december 2014

Het duurde amper vier dagen om een fraaie gezinswoning in Wortegem-Petegem te verkopen. Via mond-tot-mond- reclame kwamen de eigenaars bij het nieuwe kantoor van Dewaele | vastgoed & advies in Oudenaarde terecht. Ze zijn opgetogen over de goede samenwerking en over de prijs die ze kregen.

“Dat de verkoop amper een week zou duren, hadden we zeker niet verwacht”, zeggen Martha Van Hautte en haar schoondochter Hilde Eeman. Het gaat om een mooie, alleenstaande gezinswoning in een rustige straat in Wortegem-Petegem. Martha Van Hautte was niet de eigenaar, wel familie van de bewoonster. De eigenares werd echter ziek en werd daarna in een rusthuis opgenomen, waardoor ze de verkoop niet meer zelf kon regelen. “Dat gebeurde zowat een half jaar geleden. Het huis stond dus niet lang leeg, we besloten vrij snel om het te verkopen. Eerst overwogen we nog om huurders te zoeken, maar we hakten de knoop toch maar door”, zegt Martha Van Hautte.

Met dank aan de rode bol

Omdat het niet zo gemakkelijk is de woning van iemand anders te verkopen, ging de familie op zoek naar een vastgoedmakelaar in de regio. Er waren verschillende mogelijkheden, ze baseerden zich uiteindelijk op mond-tot-mondreclame. Over Dewaele | vastgoed & advies hoorden ze veel positieve geluiden, onder meer dat het een degelijk en correct bedrijf is. Het nieuwe kantoor met de rode bol in het centrum van Oudenaarde was hen al opgevallen. Kantoorverantwoordelijke Stéphanie Frère volgde het dossier op. Eerst werd een schatting gemaakt. Stéphanie haalde Martha op, aangezien ze geen wagen heeft, en samen bezochten ze de woning. Er kwamen ook vrienden van Martha langs om mee na te denken over de vraagprijs en als steun. De familie had een bedrag in gedachten, maar de makelaar oordeelde dat dit best wat hoger mocht zijn. Er is immers behoorlijk wat vraag in deze regio.

Hoger bod dan verwacht

De bekendmaking van de verkoop gebeurde online, met flyers, met advertenties, met borden langs de weg enzovoort. Al na enkele dagen waren er vier kandidaat-kopers. Twee daarvan wilden onmiddellijk de vraagprijs betalen, wat heel uitzonderlijk is. De wetgeving bepaalt dan dat bieden per opbod niet mag, behalve dan onder gesloten omslag zodat alle partijen dezelfde kansen hebben. Stéphanie liet dus weten dat de kandidaten op die manier een nieuw bod konden uitbrengen, waardoor er een hogere prijs kwam, uiteraard tot grote tevredenheid van de verkopende familie. Een jong koppel dat in de buurt werkt, wou er heel graag wonen en bleek bereid wat extra te betalen om zeker te zijn. Ze hadden het huis in de etalage van het kantoor in Waregem gezien, het netwerk van Dewaele | vastgoed & advies bleek dus een troef. “Het was een aangename samenwerking met een heel goede afloop. We werden constant op de hoogte gehouden, zoals over de opmaak van het dossier, de kandidaat-kopers enzovoort. We zijn heel tevreden”, aldus Martha Van Hautte en Hilde Eeman.

Jouw woning verkopen? Vraag nu jouw gratis schatting aan!

Door het invullen van de optionele en/of verplichte velden geef je toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken zoals omschreven in onze privacy policy. Raadpleeg hier onze privacy policy voor meer informatie.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.