Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Vlotte aan- en verkoop

17 december 2014

Lies Coghe en haar partner waren op zoek naar een woning met een loods. Het koppel vond een geschikt pand dat via Dewaele | vastgoed en advies te koop werd aangeboden. De samenwerking verliep optimaal en Lies Coghe besloot haar vorige woonst ook via hen te verkopen.

“Ik ben over de hele lijn tevreden over de werkwijze van Dewaele | vastgoed & advies, zowel bij de aankoop van ons nieuwe huis als bij de verkoop van het vorige”, zegt Lies Coghe. Om praktische redenen wilden zij en haar partner verhuizen. Haar man is zelfstandige en had nood aan een loods. “We keken een tijdje rond en vonden een pand dat ons wel lag. Dat werd via Dewaele | vastgoed en advies te koop aangeboden, zo maakten we kennis met deze groep. We hadden hun borden al eerder opgemerkt bij andere huizen, ze zijn heel herkenbaar. Het ging om een belangrijke stap, dus we hebben heel goed over de aankoop nagedacht. We kregen uitgebreide informatie, en ook het voorbereiden van de ondertekening van de compromis verliep uitstekend.”

Uitgebreid netwerk

“Vanwege de goede service beslisten we ook onze vorige woning via deze vastgoedgroep te verkopen. Zelf had ik niet de ambitie om het uit de hand te verkopen, want daar komt heel veel bij kijken”, vertelt Lies Coghe. Ze wou graag dat het vroegere huis snel verkocht zou zijn, om zo het budget deels te investeren in de nieuwe woning. “We hadden voor de aankoop contact met Benjamin Benoit van het kantoor in Brugge en voor de verkoop met Annemie Louwyck van het kantoor in Aalter. Dewaele | vastgoed & advies heeft immers een regionaal vertakt netwerk. Van beide medewerkers waren we heel tevreden. We kregen telkens veel informatie, alles verliep correct en de nodige gegevens werden onderling uitgewisseld”, zegt Lies Coghe.

Pre-sale werkt efficiënt

Dewaele | vastgoed & advies stelde voor om de woning via hun unieke en succesvolle Pre-sale formule te verkopen. Bij Pre-sale wordt er een marktconforme richtprijs afgesproken. Kandidaat-kopers kunnen binnen een termijn van enkele weken de woning bezoeken en op een afgesproken dag een bod uitbrengen. In de praktijk ligt dat dikwijls hoger dan de richtprijs: wie de woning echt heel graag wil, is vaak bereid wat meer te betalen. Mocht het bod lager zijn, dan is de verkoper tot niets verplicht. “Pre-sale leek ons heel handig. geïnteresseerden bezoeken op één dag de woning, zo hoef je niet voortdurend mensen te ontvangen”, zegt Lies Coghe. Over de verkoopprijs is ze heel tevreden. Er was een richtprijs afgesproken, maar het definitieve bod lag hoger. Er was immers een koper die helemaal overtuigd was. “Met Pre-sale waren we helemaal niet vertrouwd. Een pluspunt vonden we ook dat we er niet bij hoefden te zijn op het moment dat de kandidaat-kopers kwamen kijken. Alles verliep via Dewaele | vastgoed & advies en dat was een hele opluchting.”

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.