Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Voor Dewaele is werkelijk geen enkele inspanning te veel

08 juli 2015

Gelooft u in het toeval? Twee restauranthouders, beiden uit dezelfde stad én met dezelfde voornaam ontmoeten elkaar via Dewaele | vastgoed & advies.

De twee Lievens leren elkaar kennen wanneer een particuliere woning niet alleen van eigenaar, maar ook van bestemming wisselt. Een vastgoedverhaal met een happy end, dat uitgroeide tot een vriendschap.

Restaurant d’Urville

Het verhaal speelt zich af in de Torhoutse Ruddervoordestraat, waar Lieven Vanzieleghem zijn bijzonder mooi alleenstaand huis te koop aanbiedt. Hoewel niet echt gelegen in het commerciële hart van de stad, biedt het ook als handelspand veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld om er het restaurant d’Urville, voorlopig nog gelegen in de Zuidstraat, in onder te brengen.

Kopers Lieven Vandevyver en Els Casier kijken er naar uit om hun cliënteel nog deze zomer in de Ruddervoordsestraat te ontvangen. Hoewel ze in het pand heel wat aanpassings- en renovatiewerken plannen, zal de huiselijke sfeer van de villa zeker behouden blijven. Bij goed weer zult u bij Els en Lieven vanop het terras niet alleen genieten van een heerlijke maaltijd, maar ook van de prachtig aangelegde tuin met panoramisch uitzicht. De nieuwe locatie heeft bovendien een privéparking: een niet te onderschatten voordeel en haast ondenkbaar in de binnenstad.

Voor het echter zover is, hebben de nieuwe eigenaars nog heel wat werk voor de boeg en moeten ze een aantal administratieve formaliteiten regelen. Zo zijn er de bouwaanvragen voor de renovatie en, in dit specifieke geval, ook voor de herbestemming van woonhuis naar bedrijfspand. Omdat regenwater alleen niet volstaat om aan de behoeften van het restaurant te voldoen, moet een vergunning gevraagd worden om aan te sluiten op het stadswaternet.

Verhuizen naar 'la douce France'

Het toeval wil dat verkoper Lieven Vanzieleghem zelf ook een restaurant uitbaat. Op slechts enkele kilometers van zijn woning in Torhout, roert hij op de Markt van Lichtervelde al vele jaren met succes in de potten van ’t Damberd. Doordat hij regelmatig in Frankrijk verblijft, groeide uiteindelijk het plan om naar ‘la douce France’ te verhuizen. ‘Toch was het moeilijk afscheid nemen van dit huis’, vertelt hij. ‘Zelfs nadat ik eindelijk de stap had gezet om te verkopen en daarvoor besliste met Dewaele | vastgoed & advies in zee te gaan, twijfelde ik nog aan mijn beslissing. Gelukkig stelde de medewerker van Dewaele zich heel professioneel op: pas na een aantal gesprekken vroeg hij mij om daadwerkelijk de knoop door te hakken.’

Lieven Vanzieleghem heeft zich zijn keuze voor Dewaele nooit beklaagd: ‘Ik heb heel bewust voor Dewaele gekozen, want zij bieden altijd de mooiste eigendommen te koop aan. Dat viel me trouwens altijd al op als ik het gratis Dewaele-magazine doorbladerde.’ Vanzieleghem kreeg gelijk: zijn eigendom werd in slechts enkele maanden tijd zonder problemen verkocht aan goede kopers.

Die kopers zijn op hun beurt ook erg tevreden over de samenwerking met Dewaele | vastgoed & advies. Els en Lieven: ‘Via het gratis huis-aan-huis magazine van Dewaele vernamen wij dat dit huis te koop stond. We waren meteen ‘verkocht’. Alle contacten met het kantoor verliepen keer op keer vriendelijk en correct. Voor de verkoper die ons dossier opvolgde was werkelijk geen enkele inspanning te veel.’

Tekst: Daniel Steevens
Foto: Tom van Ryckeghem

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.