Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Prachtig én praktisch: altijd een opgeruimde badkamer met deze tips

16 februari 2024

Is de opbergruimte in je badkamer zo schaars dat je voorbij een berg handdoeken en stapels haarproducten moet om je tanden te poetsen? Is je badkamer eigenlijk wel voorzien op de komst van kinderen? En heb je aan ventilatie gedacht? Heel wat zaken om rekening mee te houden bij een herinrichting of renovatie. Deze tips zetten je op weg: een opgeruimde badkamer voor dummies!

Mag het wat minder zijn?


DEWAELE 2860 Design FEB 2024 DW BLOG Pruning Tips Badkamer optimaliseren Blog 1

Die ene gezichtscrème, waar stond die ook alweer? Niets zo vervelend als zoeken tussen tientallen potjes, flessen en tubes tijdens je hectische ochtendrush. Een beetje meer opbergruimte en structuur in de badkamer is zoals een douche zelf: verfrissend en enorm rustgevend!


‘Less is more’ is in geen enkele kamer meer van toepassing dan in je badkamer. Want geef toe: stiekem houd je veel spullen bij die je eigenlijk niet nodig hebt of al lang vervallen zijn. De badkamer opruimen kan superveel voldoening geven, dus zet een leuk muziekje op, neem al je verzorgingsproducten uit de kast en haal de vuilnisbak erbij. Gebruik je iets niet? Weg ermee!

  • Creëer meer opbergruimte
  • Gooi weg wat je niet gebruikt

Organiseren kan je leren

DEWAELE 2860 Design FEB 2024 DW BLOG Pruning Tips Badkamer optimaliseren Blog 3

Nu je wat extra ruimte hebt gecreëerd komt het erop aan om de boel netjes te organiseren. Voor hem links, voor haar rechts? Of alle haarproducten bij elkaar en alles voor je gelaat mooi apart? Wat een gezicht!

“Wie is met mijn handdoek gaan lopen!?” is niet wat je door het hele huis wil schreeuwen wanneer je uit een verkwikkende douche stapt. Iedereen een eigen haakje of kapstokken in verschillende kleuren per gezinslid maken het je makkelijk. En die wildgroei aan washandjes? Een klein rekje aan de verwarming lost ook dat probleem op. Washandig!

  • Breng orde in de chaos
  • Ieder z’n eigen plekjes

Jong geventileerd is oud gedaan

Een goede verluchting in de badkamer is niet alleen gezond voor jou en voor de ruimte, ventilatie is ook wettelijk verplicht. Een ventilatiesysteem voert de vochtige lucht af en voorkomt vervelende schimmels op de muren of het plafond . Sinds 2016 moet een ventilatieverslaggever bij de start van werken aan je huis een ventilatievoorontwerp en een ventilatieprestatieverslag opmaken. Het is dus belangrijk dat je de ventaliatie bij een verbouwing in orde brengt, anders riskeer je nog een boete.

  • Ventilatie is essentieel
  • Check of je wettelijk in orde bent

Alles kids?

DEWAELE 2860 Design FEB 2024 DW BLOG Pruning Tips Badkamer optimaliseren Blog 2

Een perfect georganiseerde badkamer waar je helemaal zen van wordt is prachtig, maar is ze ook praktisch? Met z’n tweetjes heb je misschien niet veel nodig, maar als je aan gezinsuitbreiding denkt, kan dat snel veranderen. Denk dus op tijd na over de functionele kant van je badkamer: is er een plek voor een verzorgingskussen, heb je voldoende opbergruimte voor alle kinderspulletjes? En een vrijstaand bad ziet er fantastisch uit, maar waar zet je dan de zeepjes en badspeeltjes?

Veilig voor jong ...

Een ongeluk is zo gebeurd, zeker in de badkamer. Kleine kinderen gaan graag op ontdekking, dus je doet er goed aan om potentiële gevaren weg te nemen. Creëer een veilige badkamer door scherpe hoekjes van het badkamermeubel af te dekken, zorg dat de warmwaterkraan van het bad beveiligd is en laat zeker geen scheermesjes rondslingeren.

  • Tijd voor functionaliteit
  • Houd het kinderveilig

... en voor oud

Ook voor je toekomstige zelf kan je al heel wat extra veiligheid inbouwen. Bij senioren is de badkamer vaak de eerste kamer die voor ongemak of risico’s zorgt, dus het kan geen kwaad om je badkamer nu al seniorproof te maken. Denk aan een ruime inloopdouche of een comfortabel ligbad voor ouderen, een antislipvloer, een wastafel op maat van rolstoelgebruikers, badkamerbeugels in de douche en aan het toilet … Je zal jezelf dankbaar zijn.

Veel succes!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.