Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Wonen aan zee? Graag! Maar waar?

05 april 2019

Wonen aan zee: het is voor velen een droom. Er zijn dan ook ontzettend veel voordelen aan verbonden, waar we je eerder al van op de hoogte brachten… Als je alles goed hebt overwogen en uiteindelijk de spannende beslissing hebt gemaakt om aan zee te gaan wonen, maar dan moet je nog beslissen in welke badstad je gaat wonen. Weet jij het al? Wij zetten alvast de enkele publieksfavorieten op een rijtje voor jou!

#1 Knokke

Deze trendy Belgische badplaats, die ook weleens ‘Petit Paris’ van de Noordzee wordt genoemd, heeft heel wat troeven om jou te verleiden! Eerst en vooral hebben we natuurlijk het natuurreservaat Het Zwin, waar je kan genieten van een ontspannende wandeling, een deugddoende fietstocht of een paardenritje. Ook kun je in deze mondaine badplaats golfen, luxueus shoppen en heel lekker eten, want je vindt er maar liefst drie sterrenrestaurants terug. Geniet in de zomermaanden ook nog van een lekkere cocktail op een van de vele strandbars of neem een frisse duik in het water.

Bekijk ons aanbod huizen te koop en appartementen te koop in Knokke-Heist.

#2 Koksijde

Al sinds 1777 is de populaire badstad Koksijde terug te vinden op onze landkaart. Sindsdien kende Koksijde alleen nog maar groei op verschillende gebieden. Deze badstad staat vooral bekend omwille van haar ligging in het midden van de duinen. Hoe dan ook is de Hoge Blekker de bekendste trekpleister: een natuurreservaat waar je de hoogste duin van de Belgische kust kan terugvinden. Daarnaast zijn de garnaalvissers te paard een bekend beeld van deze badstad, en zeg nu zelf, er bestaat toch niets lekkerders dan versche geirnoars uit onze eigen Noordzee?

Ben je geen fan van al dat zand? Geen enkel probleem! Want Koksijde is ook de stad die het grootste aantal musea aan de Belgische kust telt: kom sterren kijken in het Duinenhuis en laat je bovendien verrassen door de virtuele wereld in Abdijmuseum Ten duinen. Cultuurliefhebbers komen gegarandeerd aan hun trekken in deze charmante stad!

Bekijk ons aanbod huizen te koop en appartementen te koop in Koksijde.

#3 De Panne

De Panne is de meest zuidelijke badstad van de Belgische kust, want vlak naast de Panne bevindt je je al in Frankrijk! Je kan er terecht voor heel wat activiteiten: een romantische strandwandeling op het uitgestrekte strand, een avontuurlijke fietstocht door de ongerepte natuurgebieden, een verfrissende watersport, ... en last but not least: een dag vol plezier voor jong en oud in het attractiepark Plopsaland!

Bekijk ons aanbod huizen te koop en appartementen te koop in De Panne.

#4 Oostende

Oostende is dé perfecte combinatie tussen stad en zee. Snak jij soms naar rust en natuur, maar kan je dat drukke stadsleven toch maar moeilijk achter je laten? Dan is Oostende ideaal voor jou: het stadscentrum bruist van energie en spannende activiteiten, maar tegelijkertijd ben je altijd maar enkele straten verwijderd van die rustgevende duinen of een wandeling in het park!

Daarnaast was en is Oostende nog steeds een inspiratiebron voor kunstenaars, auteurs en muzikanten zoals Ensor, Spiliaert, Marvin Gaye, Hugo Claus… Iedereen die houdt van theater, kunst en alles daartussen, die zal zijn of haar ding vinden in Oostende! Is cultuur niet echt jouw ding? Plan dan een shoppingdag in! De winkels in Oostende zijn namelijk elke dag van de week geopend. Na een drukke dag vol activiteiten kan je genieten van lekker eten in één van de vele restaurants en bars. De combinatie van de stedelijke aspecten en de unieke ligging aan zee is een grote sterkte van Oostende.

Bekijk ons aanbod huizen te koop en appartementen te koop in Oostende.

#5 Middelkerke

Middelkerke, ook weleens de ‘stripgemeente’ genoemd, staat bekend om zijn stripfestival. Met andere woorden: was jij vroeger (of gewoon nog altijd) grote fan van iconen zoals onder andere Jommeke, Kiekeboe, Lucky Luke, Suske en Wiske, Urbanus, enzovoort? Dan hoef je niet langer te twijfelen en is deze stad jou op het lijf geschreven – je vindt er immers overal standbeelden ter ere van deze helden! Ga bijvoorbeeld met de kinderen op stripuitje naar het stripfestival, het stripdoolhof en de stripbeelden op de dijk. Plezier gegarandeerd!

Daarnaast is Middelkerke ook het walhalla van de (fan van de) Vlaamse Artiest: al jarenlang worden ze daar met open armen ontvangen – en sinds 2009 staat de volledige stad in teken van Middelkerke Festival: een vierdaags festijn dat Vlaamse muziek viert.

Bekijk ons aanbod huizen te koop en appartementen te koop in Middelkerke.

#6 Blankenberge

Blankenberge is enerzijds een authentieke badplaats met een rijke vissers- en havengeschiedenis. Anderzijds is het eveneens een hippe stad waar je tal van winkels en leuke beachbars terugvindt. De moderne jachthaven is met haar unieke ligging nabij het stadscentrum een troef voor al wie houdt van de combinatie stad en strand. Er zijn in Blankenberge ook talrijke indoor activiteiten mogelijk zoals bowlen of een bezoek aan Sea-life.

Bekijk ons aanbod huizen te koop en appartementen te koop in Blankenberge.

Heb jij je beslissing al gemaakt? Fantastisch! Aarzel dan niet om de Dewaelekantoren van Oostende, Knokke, Middelkerke, Koksijde of Veurne te contacteren voor meer informatie betreffende de beschikbare panden in portefeuille. Tot snel!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.