Blog

10/07/19 A day in the life of… commercieel medewerker verhuur en beheer Ann-Sophie

Kennismaken met onze Dewaele-medewerkers kan op allerlei manieren. Je springt eens binnen in onze kantoren, volgt onze wikimmo’s en regioflashes of loopt een dagje mee met een Dewaele-topper. Dat laatste deden we deze maand met Ann-Sophie Claeys, commercieel medewerker verhuur en beheer bij Dewaele. Ontdek hier hoe haar werkdag eruitzag!

A day in the life of… commercieel medewerker verhuur en beheer Ann-Sophie

7.00 - Triiiiing

Wanneer de wekker gaat, maak ik eerst mezelf klaar voordat ik mijn zoontje wakker maak. Mijn man zet intussen het ontbijt alvast klaar. We ontbijten samen en dan breng ik mijn zoon naar school.

9.00 - Mails checken

Ik check meteen mijn e-mails om in te schatten hoe de dag er zal uitzien. In verhuur en beheer weet je dit nooit op voorhand, wat van elke dag een uitdaging maakt. Nadien kijk ik de betalingen van de huurgelden op onze derdenrekening na en koppel ik ze aan het juiste dossier. Vervolgens maak ik facturen op, zodat het dossier kan afgesloten worden voor de verhuurder en huurder. 

10.00 - Startende contracten

Tijd om de dossiers te overlopen voor de startende contracten. Heeft de huurder alles betaald, zijn de contracten correct ondertekend en doorgegeven voor registratie, is er een afspraak gemaakt voor de plaatsbeschrijving, heeft de huurder de nodige documenten in orde gebracht... Deze checklist moet steeds afgevinkt worden vooraleer de sleutels overhandigd worden aan de huurder. 

12.30 - Lunchpauze

Tijdens het lunchen met de collega’s wordt er heel wat gelachen en gepraat. Wat een toffe pauze! 

14.00 - Vergadering

We starten de namiddag met een verhuurvergadering. Daarin bespreken we de lopende dossiers, en hoe we alles kunnen optimaliseren voor onszelf, de verhuurder en de huurder.

16.00 - Problemen beheerdossiers

Samen met mijn collega Kristel overloop ik een paar problemen in beheerdossiers. Of die nu lopen voor gewoon beheer of beheer met betaalzekerheid, wij zorgen ervoor dat elk probleem aan een pand opgelost wordt voor de verhuurder. Dit kan gaan om stormschade of waterschade, maar we stellen evengoed een technieker aan wanneer de huurder ons laat weten dat de verwarmingsketel niet meer werkt. Op die manier ontzorgen we de verhuurder volledig. 

18.10 - Home sweet home

Ik kom thuis van het werk en begin aan het eten. Voor ik mijn zoontje in bed stop, luister ik nog even naar hoe zijn dag was. 

 .  

21.30 - Relax, take it easy

Snel nog even de huishoudelijke taken afwerken en dan kan ik heerlijk relaxen in de zetel met mijn man. Om 23u kruipen we onder de wol om er de volgende dag volledig terug te kunnen invliegen!

Categorieën: Life @ Dewaele

Ontdek je droomwoning via onze virtuele rondleidingen

Zet je virtuele bril op en wandel van de ene ruimte in de andere, terwijl je gewoon thuis in je zetel zit. Zo hoef je niet meer alle potentiële droomwoningen fysiek te gaan bezoeken en bespaar je heel wat tijd!

Ga op virtueel huisbezoek Laat je begeleiden naar je droomwoning

Gerelateerde posts