Dewaele Vastgoeddiensten © 2023

Je levenslange partner
in wonen en ondernemen

Man kantoor

Ontdek 3800+ reviews

De houvast doorheen jouw volledige vastgoedverhaal

Carolien met kids

Thuis, het is een gevoel dat we allemaal kennen. Maar elk op onze manier. Of het nu is in je eerste appartement, je eigen huis, een stijlvolle residentie of zelfs een tweede verblijf. Maar ook als ondernemer, wanneer je de ideale werkplek vindt met ruimte om te groeien. Of als investeerder, wanneer je in een bouwproject een veilig onderkomen vindt voor je kapitaal.

Ondernemers

Een thuis vinden, brengt rust. Maar thuis is ook nooit af. Want of je er nu in woont, onderneemt of investeert, het groeit met je mee. En op dat mooie traject staan we graag naast je. Van aankoop tot lang nadien. Met correct advies, praktische hulp en aangepaste diensten. Zodat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Want voor ons is vastgoed geen transactie, maar een engagement voor het leven.

Vastgoedadvies

Pexels rodnae productions 8292770

Huurindexatie beperkt vanaf 1 oktober 2022 afhankelijk van de EPC-waarde van het appartement of huis

Shutterstock 1745850815

Hoe bepaal je de juiste verkoopprijs voor je woning?

Asbest

Het asbestattest: verplicht bij verkoop?!

Opening cafe

Waarop moet je letten als je een handelszaak overneemt?

Verken onze vastgoeddiensten

Kantoren2022

Dewaele is steeds dichtbij

Er gerust op zijn dat je makelaar zijn markt en regio door en door kent? Dat is onze garantie! Dewaele heeft 48 vastgoedhuizen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Zo vind je altijd een expert bij jou in de buurt. Je kan bij jouw dichtstbijzijnde Dewaele-vastgoedhuis terecht voor een vrijblijvende kennismaking, advies en een antwoord op al je vastgoedvragen!

Welkom in onze vastgoedhuizen
We begeleiden onze klanten een leven lang in alles wat ze ondernemen met vastgoed.
Sofie Spriet
CEO Dewaele Vastgoedgroep
Cover vier nl

Doorblader nu het nieuwe Dewaele Magazine

Een bundeling van inspirerende verhalen over woon-, luxe- en bedrijfsvastgoed: dat is het gloednieuwe Dewaele Magazine in een notendop. Duik mee in de wondere wereld van wonen, ondernemen en investeren, en ontdek de laatste must knows, ons ruim vastgoedaanbod en heel wat tips en tricks in onze online e-zinetool.

Dat wil ik lezen!

In de actualiteit

Trendrapport industrie

Trendrapport 2022: industriegronden gezocht

15 sep. 2022
Lowres Sofie Spriet CEO nieuwlogo2 bijgesneden

Dewaele Vastgoedgroep ondergaat hele metamorfose

01 sep. 2022
Woning goedkoop verwarmen

Je huis goedkoper verwarmen: hoe pak je dat aan?

06 okt. 2022

Al je vragen beantwoord

 • Wat is het asbestattest en wanneer moet dit worden opgemaakt?

  Ooit zo populair, nu algemeen verguisd: asbest. Iedereen weet dat de blootstelling aan asbest enorme gevaren inhoudt, zodat het vanaf 23 november 2022 verplicht is om in het kader van verkoop van gebouwen met bouwjaar 2000 of ouder, een asbestattest voor te leggen.

 • Moet ik verkooprechten of BTW betalen?

  De algemene regel is dat op de aankoop van je bouwgrond, woning of bedrijfsgebouw, verkooprechten verschuldigd zijn. In Vlaanderen bedragen deze verkooprechten 12% (of 3% in geval van verlaagd tarief), in Brussel zal je 12,5 % registratierechten betalen.

  Bij wijze van uitzondering kan op de aankoop van een onroerend goed 21% BTW aangerekend worden. Ben je een professionele koper, dan kan je deze BTW vervolgens aftrekken. Gebeurt de verkoop volledig onder het BTW-stelsel, dan wordt de desbetreffende verkoop vrijgesteld van registratierechten.

 • Wat is het verschil tussen een compromis en een wederzijdse aan- en verkoopbelofte?

  De oprichting van een gebouw brengt een heus kostenplaatje met zich mee, waarbij ook BTW hoort. Indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan evenwel ook BTW aangerekend worden bij de verkoop van het pand. Wij geven je graag mee welke deze voorwaarden zijn.

 • Wat zijn de verplichte documenten bij verkoop van bedrijfsvastgoed?

  De oprichting van een gebouw brengt een heus kostenplaatje met zich mee, waarbij ook BTW hoort. Indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan evenwel ook BTW aangerekend worden bij de verkoop van het pand. Wij geven je graag mee welke deze voorwaarden zijn.

 • Wat zijn stedenbouwkundige inlichtingen?

  Stedenbouwkundige inlichtingen worden afgeleverd door de dienst stedenbouw van je stad of gemeente en geven informatie omtrent oa. de stedenbouwkundige bestemming van je woning.

Nieuwsbrief

Mis geen vastgoednieuws

Vastgoed staat nooit stil. Blijf op de hoogte van wat er leeft en beweegt op de markt via onze nieuwsbrief boordevol interessante weetjes en inspiratie voor jouw woning, onderneming of investering.

Ik ontvang graag de Dewaele-nieuwsbrief

Dicht bij je nieuwe toekomst

Met vastgoedkantoren in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel, bieden wij een gevarieerd aanbod aan immobiliën aan bij jou in de buurt: van rijhuizen tot riante herenhuizen en villa’s, van een eenvoudig appartementje tot een heuse penthouse. Bovendien zijn er ook heel wat percelen bouwgrond en goed onderhouden garages te koop. Ben je op zoek naar een nieuwbouwproject? We helpen je graag verder

In Brugge bijvoorbeeld zijn heel wat huizen te koop, dicht bij de Brugse Vaart en dicht bij het station. Hier kan je je naar hartenlust uitleven alsook op wandelafstand ontspannen met je vrienden op de talrijke mooie plekjes. Een andere mogelijkheid zijn de huizen te koop in Kortrijk op een boogscheut van het shoppingcenter K en van hogescholen zoals Vives. Hier valt genoeg te beleven voor jong en oud. Centraal in de kustprovincie ligt de stad Roeselare. Hier vind je verrassend veel appartementen te koop. Kijk zeker ook eens naar de huizen in Roeselare, in de buurt van het Sterrebos of in het centrum. Terwijl je kinderen om de hoek naar school gaan, kan jij genieten van de zon in je eigen tuin.

Kan je wel eens genieten van een teug frisse zeelucht? Ook dan kun je bij ons terecht! Aan de Vlaamse kust is er namelijk een ruim aanbod aan appartementen te koop. Met een appartement in Middelkerke of een appartement in Oostende met zicht op zee is het vakantiegevoel altijd dichtbij.

Maar ook in Oost-Vlaanderen valt er heel wat vastgoed te vinden. Wonen in een appartement in Gent of in een huis in Gent, zorgt ervoor dat je steeds kunt genieten van deze levendige stad. Ideaal om met vrienden en familie te shoppen, op restaurant te gaan of om te genieten op de Gentse feesten. Zoek je liever de rust op? Dan zijn de nabijgelegen Blaarmeersen de ideale plek voor jou.

Ook in 2022 hebben we een heel uitgebreid aanbod in Antwerpen. Dus ben je op zoek naar een appartement in Antwerpen, een huis in Wuustwezel, een huis in Kalmthout of een huis in Mechelen? Dan ben je bij Dewaele aan het juiste adres.

Een huis of appartement kopen op Limburgs grondgebied? Dewaele pakt uit met 3 nieuwe kantoren in Limburg en met een uitgebreid aanbod woningen en bedrijfsvastgoed in Hasselt en Genk. Ook in gemeenten zoals Maaseik en Maasmechelen kan je vastgoed vinden. Wonen in de oudste stad van het land? Een huis kopen in Tongeren, de oudste stad van België, is mogelijk met Dewaele.

Wat je ook zoekt, je kan rekenen op een professionele en betrouwbare aanpak. De makelaars zijn nauw betrokken bij hun opdracht en voeren hun taken dan ook met passie uit. Kom zeker eens langs bij een van de immokantoren dicht bij jou voor een persoonlijke ontmoeting.

Wil je je huis verkopen? Contacteer één van onze makelaars en laat eerst je huis schatten.

Bij Dewaele verkopen of verhuren we niet zomaar een baksteen, maar we verkopen een thuis. Een huis kopen is geen alledaagse gebeurtenis, maar een levenservaring. Daarom zorgen wij ervoor dat deze ervaring vlot verloopt. We nemen alle mogelijke taken van de koper en verkoper op ons en geven de nodige begeleiding, zodat je zorgeloos kunt genieten van een nieuwe thuis. De jarenlange ervaring garandeert een succesvolle afloop van elke vastgoedverhaal.

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.