Waar wil jij graag wonen?

of

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang binnen de minuut ons nieuwste aanbod in je mailbox! Zo heb jij als eerste de kans om een bezoek te plannen!

Zoekopdracht bewaren

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwprojecten

Bij Dewaele beschikken we steeds over een uitgebreid gamma aan nieuwbouw te koop en te huur. Ontdek ze snel!

Aanbod Nieuwbouw

Salondagen

Salondagen

Ontdek je droomwoning tijdens de Salondagen en geniet bovendien van uitzonderlijke saloncadeaus!

Ontdek de Salondagen

Meest gestelde vragen

 • Wanneer kan de eigenaar mijn huurprijs indexeren?

  De eigenaar van een huurwoning kan de huurprijs jaarlijks op de datum van inwerkingtreding van de huurovereenkomst indexeren, mits aan een aantal formaliteiten wordt voldaan.
  Meer lezen

 • Hoeveel verkooprechten moet ik betalen op de aankoop van mijn woning?

  In Vlaanderen zul je 10% verkooprechten betalen op de aankoopprijs van het onroerend goed. Het tarief voor Brussel en Wallonië bedraagt 12,5%. In sommige gevallen kun je verminderingen genieten zoals klein beschrijf, abattement, enz.
  Lees meer

 • Wat is een EPC?

  Een EPC of energieprestatiecertificaat is een rapport dat de energiezuinigheid van je woning weergeeft. Het rapport vermeldt een EPC-kengetal: dit getal drukt uit hoeveel energie de woning verbruikt per vierkante meter per jaar. Hoe lager je EPC-kengetal, hoe beter de energiescore van je woning is. 
  Lees meer

 • Moet ik aanwezig zijn bij de bezichtigingen?

  Wanneer onze vastgoedmakelaar beschikt over de sleutel en/of code van jouw eigendom is jouw aanwezigheid niet vereist. Alle bezoeken worden begeleid door een Dewaele vastgoedmakelaar.

  Een koper zal zich relaxer voelen wanneer jij als verkoper niet aanwezig bent en onze vastgoedmakelaar kan met de kandidaat koper een heel open gesprek voeren wat de verkoop bevordert!

 • Wie zal het bezoek aan mijn eigendom begeleiden en wanneer zullen deze plaatsvinden?

  Onze vastgoedmakelaars begeleiden elk bezoek.  Dit is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.  Ook 's avonds en in het weekend worden bezoeken gebracht met kopers.  Wij passen ons aan om geen enkele kandidaat koper wandelen te sturen.  De openingsuren van onze kantoren betekenen dus geen start en stop voor het uitvoeren van bezichtigingen aan eigendommen.

Nieuwsflash

04 /02 Huren in Vlaanderen nooit duurder: woning tot 39 euro per maand meer (Huurbarometer 2020)

Huren in Vlaanderen nooit duurder: woning tot 39 euro per maand meer (Huurbarometer 2020)

De huurprijzen in Vlaanderen zijn het voorbije jaar aanzienlijk gestegen. Zo betaalde je voor een huurhuis gemiddeld 808 euro - 39 euro meer - oftewel bijna 5 procent - ten opzichte van 2018. Dat is een serieuze toename, gezien de laatste vijf jaar in totaal slechts een gemiddelde stijging was van 46 euro, of 6 procent. Ook een flat huren is duurder geworden, gemiddeld 21 euro meer dan in 2018 oftewel gemiddeld 677 euro per maand. Daarmee was huren in Vlaanderen nooit duurder. De reden? Er komen steeds meer nieuwbouw- en gerenoveerde panden op de private huurmarkt waardoor niet alleen de kwaliteit verbetert, maar ook de prijzen de hoogte in gaan. Dat blijkt uit de jaarlijkse Huurbarometer van Dewaele Vastgoedgroep die zich baseert op 9.581 verhuringen.

Lees meer
17 /02 First Immo heet voortaan Dewaele | vastgoed met advies!

First Immo heet voortaan Dewaele | vastgoed met advies!

Misschien had je er wel al van gehoord, maar First Immo gaat voortaan verder onder de naam Dewaele | vastgoed met advies, met rode bol. First Immo heeft in Dewaele Vastgoedgroep de ideale partner gevonden om een mooie toekomst uit te bouwen in de vastgoedsector. Dat we nu samengaan met Dewaele en deel worden van een sterke vastgoedfamilie, daar word jij alleen maar beter van. 

Lees meer