Waar wil jij graag wonen?

of

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Om de gezondheid van onze medewerkers en klanten te garanderen tijdens plaatsbezoeken stelden wij een plan van aanpak op omtrent Corona-preventie. 

Lees meer

Opendeurdagen

Opendeurdagen

Met al onze Dewaele kantoren organiseren we heel wat momenten waarop bezoekers de mogelijkheid hebben om hun nieuwe thuis te kiezen.

Alle bezoekmomenten

Verkoopconcepten

Verkoopconcepten

Dewaele heeft unieke verkoopconcepten in huis om jouw woning aan de beste marktprijs te verkopen, zoals Pre-sale en Count-down

Meer info

Meest gestelde vragen

 • Wanneer kan de eigenaar mijn huurprijs indexeren?

  De eigenaar van een huurwoning kan de huurprijs jaarlijks op de datum van inwerkingtreding van de huurovereenkomst indexeren, mits aan een aantal formaliteiten wordt voldaan.
  Meer lezen

 • Hoeveel verkooprechten moet ik betalen op de aankoop van mijn woning?

  In Vlaanderen zul je 10% verkooprechten betalen op de aankoopprijs van het onroerend goed. Het tarief voor Brussel en Wallonië bedraagt 12,5%. In sommige gevallen kun je verminderingen genieten zoals klein beschrijf, abattement, enz.
  Lees meer

 • Wat is een EPC?

  Een EPC of energieprestatiecertificaat is een rapport dat de energiezuinigheid van je woning weergeeft. Het rapport vermeldt een EPC-kengetal: dit getal drukt uit hoeveel energie de woning verbruikt per vierkante meter per jaar. Hoe lager je EPC-kengetal, hoe beter de energiescore van je woning is. 
  Lees meer

 • Moet ik aanwezig zijn bij de bezichtigingen?

  Wanneer onze vastgoedmakelaar beschikt over de sleutel en/of code van jouw eigendom is jouw aanwezigheid niet vereist. Alle bezoeken worden begeleid door een Dewaele vastgoedmakelaar.

  Een koper zal zich relaxer voelen wanneer jij als verkoper niet aanwezig bent en onze vastgoedmakelaar kan met de kandidaat koper een heel open gesprek voeren wat de verkoop bevordert!

 • Wie zal het bezoek aan mijn eigendom begeleiden en wanneer zullen deze plaatsvinden?

  Onze vastgoedmakelaars begeleiden elk bezoek.  Dit is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.  Ook 's avonds en in het weekend worden bezoeken gebracht met kopers.  Wij passen ons aan om geen enkele kandidaat koper wandelen te sturen.  De openingsuren van onze kantoren betekenen dus geen start en stop voor het uitvoeren van bezichtigingen aan eigendommen.

Nieuwsflash

15 /06 Zo’n thuisvakantie: hoe gaat dat in zijn werk?

Zo’n thuisvakantie: hoe gaat dat in zijn werk?

De zomer is gearriveerd en dit wil zeggen: vakantie! Laat jij die verre reizen dit jaar even voor wat ze zijn – en kies jij voor een veilige en hippe staycation (of thuisvakantie)? He-le-maal oké, want waar kan je beter ontspannen dan in dat eigen stekje waar je je sowieso op je gemak voelt, toch? Wij geven je graag enkele tips mee om van die thuisvakantie een echte topvakantie te maken!

Lees meer
15 /07 UPDATE: woonkrediet tijdens de Coronamaatregelen

UPDATE: woonkrediet tijdens de Coronamaatregelen

Wat met de afbetaling van je woonkrediet tijdens de coronacrisis? Bij het begin van de crisis kwamen de federale regering, de banksector en de Nationale Bank tot een akkoord: wie niet langer in de mogelijkheid verkeerde om zijn hypothecair krediet af te lossen, kon uitstel vragen bij zijn bank tot eind oktober. Dat betalingsuitstel wordt nu met twee maanden verlengd tot eind december. Wij zetten de details en voorwaarden van het akkoord op een rijtje. 

Lees meer